Duitse bekerdroom van Vermeij en De Wijs blijft in leven

Fortuna Düsseldorf is de eerste ploeg die zich heeft geplaatst voor de halve finales van de DFB Pokal. Na strafschoppen won de ploeg van St. Pauli. In de reguliere speeltijd had Vincent Vermeij ook al gescoord vanaf de stip.

FC Sankt Pauli
ns
2 - 2
Fortuna Düsseldorf

Vermeij en Jordy de Wijs stonden allebei in de basis bij Fortuna, dat de Duitse beker tot dusver twee keer won. In Hamburg opende Vermeij tien minuten voor rust de score. De spits werd in het strafschopgebied neergehaald door doelman Sascha Burchert, verdiende daarmee een strafschop en bleef vanaf de stip zelf koel: 0-1.

Een klein kwartier na rust kreeg ook St. Pauli een strafschop. Deze werd binnengeschoten door Marcel Hartel. Beide ploegen kregen het hierna niet voor elkaar om uit een aanval te scoren, dus kreeg de bekerwedstrijd een verlenging.

In dit extra half uur leek Fortuna aan het langste eind te gaan trekken. Op het moment dat Vermeij en De Wijs al op de bank zaten, maakte Ao Tanaka er 1-2 van. St. Pauli gaf zich echter niet gewonnen en in blessuretijd kopte Carlo Boukhalfa de 2-2 tegen de touwen.

Zodoende was er een strafschoppenserie nodig om een beslissing te forceren. Daarin ging het alsnog mis voor St. Pauli, dat twee penalty's miste. Fortuna faalde maar één keer en gaat dus verder in het bekertoernooi.

Woensdag wordt duidelijk wie de tweede deelnemer aan de halve finales van de DFB Pokal wordt. Dan spelen Hertha BSC en  1. FC Kaiserslautern tegen elkaar. De andere twee kwartfinales zijn Bayer Leverkusen-VfB Stuttgart en 1. FC Saarbrücken-Borussia Mönchengladbach: deze duels worden volgende week pas gespeeld.