L'Équipe onthult salaris Deschamps op saillant moment

Reacties

Didier Deschamps zou sinds zijn contractverlenging in december 2019 een bruto jaarsalaris van tweeënhalf miljoen euro opstrijken. Een bedrag dat met bonussen op kan lopen tot drie miljoen euro. Die onthulling van L'Équipe komt naar buiten in aanloop naar de onderhandelingsfase van de bondscoach over een nieuwe contract bij Frankrijk.

L'Équipe onthult salaris Deschamps op saillant moment
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
ns
3 - 3
Frankrijk
Frankrijk

De trainer die Frankrijk naar de tweede plaats op het WK in Qatar leidde, zou volgens de krant minstens 22.000 euro per wedstrijd ontvangen. Door de goede resultaten van Frankrijk zou hij 290.000 euro hebben overgehouden aan het afgelopen wereldkampioenschap. In totaal zou Deschamps drie miljoen euro hebben verdiend in 2022, neerkomend op 250.000 euro per maand.

Een riant salaris, maar niks vergeleken met wat toptrainers in het Europese voetbal ontvangen. Pep Guardiola en Jürgen Klopp zouden naar verluidt tussen de achttien en 22 miljoen euro per jaar mogen bijschrijven.

Als Frankrijk door wil met Deschamps, zou de bondscoach mogelijk betere voorwaarden verlangen. De voormalige trainer van AS Monaco, Juventus en Marseille zou in ieder geval openstaan voor een nieuwe overeenkomst tot en met het EK van 2024. Zinédine Zidane werd ook genoemd als opvolger, maar zou zijn interesse inmiddels hebben verlegd naar het clubtrainerschap.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.