Lazio-directeur vindt Conference League ineens geen 'losers competitie' meer

Reacties

Feyenoord veroordeelde Lazio donderdag tot de Conference League. Dat kwam hard aan in Rome, waar Igli Tare eerder nog sprak van 'een losers competitie'. Inmiddels is de Lazio-directeur 180 graden gedraaid.

Lazio-directeur vindt Conference League ineens geen 'losers competitie' meer
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
Lazio
Lazio

Dankzij een doelpunt van Santiago Giménez plaatste niet Lazio, maar Feyenoord zich voor de knock-outfase van de Europa League (1-0). Die klap kwam hard aan bij de Italianen, die het moeten doen met een vervolg in de Conference League. Tare was vorige week nog glashelder over de derde Europese competitie.

'In het voetbal worden zinloze competities verzonnen zoals de Conference League, die ik de losers competitie noem, of de Europa League, die weinig waarde vertegenwoordigt', zei de voormalig aanvaller als gastspreker bij een universiteit in Rome. Die woorden kwamen na de uitschakeling tegen Feyenoord als een boemerang terug. Vrijdag deelde AS Roma-coach José Mourinho nog een sneer uit aan het adres van Tare.

Blijven strijden
Nu Lazio is afgedaald naar de Conference League, kijkt Tare ineens anders tegen de zaken aan. 'Om de club te laten groeien, moeten we elk seizoen in de beste Europese competitie spelen', zei de Lazio-bestuurder tegen La Gazzetta dello Sport. 'Maar nu we in de Conference League zitten, wil ik dat Lazio tot het einde blijft strijden om de competitie te winnen. Een prijs is altijd belangrijk en blijft voor eeuwig in de herinneringen.'

UEFA Europa League

Stand Groep F UEFA Europa League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
6
2
2
2
13-9
+4
8
2
FC Midtjylland
6
2
2
2
12-8
+4
8
3
Lazio
6
2
2
2
9-11
-2
8
4
Sturm Graz
6
2
2
2
4-10
-6
8
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.