Feyenoord groepswinnaar in Europa League na voetbalgevecht met Lazio

Reacties

Feyenoord is er ook na de winterstop bij in de Europa League. De Rotterdammers beslisten donderdagavond een zinderend voetbalgevecht met Lazio in hun voordeel dankzij een goal van invaller Santiago Giménez en eindigden als eerste in Groep F. FC Midtjylland gaat als nummer twee door naar de tussenronde van de Europa League door een 2-0 zege op Sturm Graz, Lazio gaat als nummer drie naar de Conference League.

Feyenoord groepswinnaar in Europa League na voetbalgevecht met Lazio
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
Lazio
Lazio

Feyenoord wist dat het na de 1-0 nederlaag van vorige week tegen Sturm Graz moest winnen om na de winter actief te blijven in de Europa League. En dat tegen Lazio, dat twee maanden geleden bij de start van de Europa League nog veel te sterk was voor de Rotterdammers (4-2). Ook in De Kuip bleek weer dat de Romeinen een ploeg met veel individuele kwaliteit hebben, maar Justin Bijlow hield zijn doel met enig geluk en wat kunst- en vliegwerk schoon.

In de openingsfase was het al meteen bijna raak toen Felipe Anderson na een slippertje van Dávid Hancko door kon richting het doel van Feyenoord en de bovenkant van de lat raakte. Een kwartier later zette de Braziliaan, nadat Gernot Trauner de bal maar half had geraakt, Matteo Cancellieri oog in oog met Bijlow, maar de Italiaan schoot voorlangs. Vlak daarna bracht de doelman van Feyenoord redding op een inzet van Manuel Lazzari.

© Pro Shots

Feyenoord kon daar in het eerste kwart van de wedstrijd alleen een slappe inzet van Danilo tegenover zetten, maar kwam daarna beter in de wedstrijd. De verrassend in de basis begonnen Igor Paixão toonde na 25 minuten zijn kwaliteiten met een hard schot op het doel van Lazio, maar doelman Ivan Provedel redde knap. Daarna bleven de Rotterdammers het proberen en trokken ze het initiatief naar zich toe, maar zonder al te veel succes.

Zo was de spanning in De Kuip om te snijden. Feyenoord stond door de tussenstand in Denemarken virtueel laatste, maar wist dat een goal genoeg was voor overwintering. Tegelijkertijd zou een doelpunt van Lazio dodelijk zijn. Meteen na rust was Felipe Anderson daar opnieuw dicht bij, maar Bijlow gooide zich goed voor de bal. Feyenoord was zelf alleen via Paixão (schot in zijnet) dreigend, maar in de 63ste minuut was het dan toch raak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Giménez stond namelijk koud in het veld als vervanger van Danilo, toen de na rust ingevallen linksback Quilindschy Hartman hem vond met een lange bal. De kans leek in eerste instantie verkeken toen de Mexicaanse spits de bal niet goed aannam, maar hij kreeg een herkansing door een botsing tussen Provedel en een verdediger van Lazio. Die kans liet Giménez zich niet ontnemen. Hij tikte binnen en De Kuip ontplofte: 1-0

De Lazio-spelers protesteerden hevig omdat ze van mening waren dat het Giménez was die Provedel hinderde, maar de VAR zag geen reden de goal af te keuren. Kökçü was met een schot tegen de buitenkant van de paal vervolgens dicht bij de 2-0. Lazio joeg daarna nog wel op de gelijkmaker, maar die bleef uit. Feyenoord gaat daardoor als groepswinnaar naar de achtste finale. In de slotfase kreeg Luka Romero nog rood (2x geel).

FC Midtjylland
FC Midtjylland
2 - 0
Sturm Graz
Sturm Graz

Ook voor Midtjylland was de opdracht helder: winnen van Sturm Graz. De Denen slaagden in die missie. Voormalig SC Heerenveen-speler Anders Dreyer opende al na een kwartier de score door op aangeven van Gustav Isaksen diagonaal raak te schieten. In de 72ste minuut was het voor Midtjylland via dezelfde combinatie opnieuw raak. De Denen hebben daardoor hetzelfde doelsaldo als Feyenoord, maar scoorden één keer minder.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Europa League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
6
2
2
2
13-9
+4
8
2
FC Midtjylland
6
2
2
2
12-8
+4
8
3
Lazio
6
2
2
2
9-11
-2
8
4
Sturm Graz
6
2
2
2
4-10
-6
8
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.