Europese ambities Feyenoord aan zijden draadje na nederlaag in blessuretijd

Reacties

Feyenoord heeft zichzelf donderdagavond een beroerde dienst bewezen. De ploeg van Arne Slot verloor diep in blessuretijd met 1-0 van Sturm Graz. Otar Kiteishvili velde het vonnis dat de hele tweede helft in de lucht had gehangen, nadat de Rotterdammers in de eerste helft de lakens hadden uitgedeeld. Overwintering in de Europa League is alleen nog mogelijk met een zege op Lazio, volgende week in De Kuip.

Europese ambities Feyenoord aan zijden draadje na nederlaag in blessuretijd
© Pro Shots
Sturm Graz
Sturm Graz
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

In de derde minuut was Sebastian Szymánski voor het eerst dreigend. De middenvelder mocht ver komen en zijn schot eindigde een half metertje naast het Oostenrijkse doel. Na tien minuten roerde de VAR zich voor het eerst, maar de vermeende handsbal van Toni Horvat was niet genoeg voor een strafschop.

Feyenoord had wel het betere van het spel in Graz. Het elftal van Slot kwam tot een aantal halve kansen. Orkun Kökcü en Gernot Trauner wisten doelman Jörg Siebehandl ook daadwerkelijk op de proef te stellen, de keeper was tweemaal attent. Een fikse kans viel op slag van rust nog voor Danilo, maar diens kopbal viel recht in de handen van de Oostenrijkse sluitpost.

Szymánski was de eerste die na rust gevaar stichtte, maar de Pool was niet helemaal in balans en kon daardoor niet lekker uithalen. Toch kantelde het initiatief na rust. Emmanuel Emegha kopte op de buitenkant van de paal, en even later mocht David Affengruber na een vrije trap volledig vrij inkoppen. Gelukkig voor de Rotterdammers deed hij dat een meter naast. In de slotfase was ex-Spartaan Emegha nog dicht bij de winnende goal, maar zijn schot viel via een Rotterdams been naast.

Het venijn zat hem in de absolute staart. Feyenoord verdedigde halfbakken bij een spelhervatting en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd door Kiteishvili, die de bal in de hoek achter Justin Bijlow knalde. Zodoende hebben Lazio en Sturm Graz nu ieder acht punten, Feyenoord en FC Midtjylland achtervolgen op vijf stuks.

Een overwinning is volgende week de enige manier om nog door te gaan in de Europa League. De andere twee mogelijkheden zijn degradatie naar de Conference League of een totaal afscheid uit Europa.

UEFA Europa League

Stand Groep F UEFA Europa League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
6
2
2
2
13-9
+4
8
2
FC Midtjylland
6
2
2
2
12-8
+4
8
3
Lazio
6
2
2
2
9-11
-2
8
4
Sturm Graz
6
2
2
2
4-10
-6
8
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.