Mourinho stookt vuurtje op na uitschakeling Lazio in Europa League

Reacties

José Mourinho heeft Lazio een kleine steek onder water uitgedeeld na de uitschakeling in de Europa League. Na de zege van AS Roma op Ludogorets, die voor Roma genoeg was om de groep wél te overleven, sprak Mourinho over de kansen van de stadsgenoot in de Conference League en verwees hij fijntjes naar een recente uitspraak van Lazio-directeur Igli Tare.

Mourinho stookt vuurtje op na uitschakeling Lazio in Europa League
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
Lazio
Lazio

Mourinho, die vorig jaar met Roma de Conference League won, ziet Lazio als serieuze kandidaat om zijn club op te volgen. 'Ik denk dat Lazio de favoriet is om de Conference League te winnen. Dat meen ik oprecht. Je hebt West Ham United, Fiorentina, Lazio en wie nog meer? Villarreal?', vroeg Mourinho zich af. 

José Mourinho slaagde er met AS Roma wel in om Feyenoord te verslaan.
© Pro Shots
José Mourinho slaagde er met AS Roma wel in om Feyenoord te verslaan.

Lazio verloor met 1-0 van Feyenoord en werd derde in de Europa League-poule. 'Ik heb nog niet gezien wie verder allemaal zijn afgevallen, maar voor mij is Lazio de favoriet', voegde Mourinho daaraan toe. 'Ze hebben er de trainer, de spelers en het team voor. Misschien is het probleem dat ze ook meneer Tare hebben, die de prijs niet wil winnen omdat hij de competitie niet waardeert.'

De trainer refereerde daarmee aan een uitspraak die de sportief directeur van Lazio een kleine drie weken geleden deed. 'In het voetbal worden zinloze competities verzonnen zoals de Conference League, die ik de loserscompetitie noem, of de Europa League, die weinig waarde vertegenwoordigt', zei Tare als gastspreker bij een universiteit in Rome. 

Mourinho zal het oneens zijn met de typering van een 'loserscompetitie', aangezien hij zelfs een tatoeage liet zetten na de gewonnen Conference League-finale tegen Feyenoord. Op zijn bovenarm vereeuwigde hij de beeltenis van de Champions League, de Europa League en de Conference League, prijzen die hij als enige trainer allemaal won. Overigens speelt Roma zondag tegen Lazio en wordt de uitspraak van Mourinho in Italië opgevat als een manier om het vuurtje op te stoken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.