Sarri: 'Feyenoord-supporters gooiden vanaf de tribune urine naar ons'

Reacties

Maurizio Sarri beweert dat supporters van Feyenoord 'zakken met urine' hebben geworpen richting de dug-out van Feyenoord. De trainer van Lazio zei eerder al dat er 'bekers' werden geworpen en voegde op de persconferentie toe dat met urine zou zijn gegooid.

Sarri: 'Feyenoord-supporters gooiden vanaf de tribune urine naar ons'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
Lazio
Lazio

'Er werd vanaf de tribune met zakken pis tegen de dug-out gegooid. Het spreekt voor zich: dat is nogal irritant', zei Sarri op de persconferentie. Op beelden vanuit het stadion is te zien dat in ieder geval een katheter geworpen is. Ook Arne Slot werd gevraagd naar het gedrag van de supporters, al was de bewering van Sarri over het gebruik van urine toen nog niet bekend. 'Er vlogen nogal veel bekers bier richting de bank van Lazio', beaamde Slot op de persconferentie. 'Een van assistenten, John de Wolf, was meteen aanwezig en probeerde het rustig te krijgen. Ook mijn aanvoerder Orkun Kökçü probeerde dat, omdat wij die fans vandaag ontzettend hard nodig hadden.'

De supporters van Feyenoord hebben de ploeg 'erdoorheen gezongen' in de slotfase, voegde de trainer toe. Wel benadrukte hij 'dit soort excessen' liever niet te zien. 'We weten hoe hard we onze fans nodig hebben en hoe de UEFA straft als ze dit soort dingen zien. We hebben tegen Sturm Graz al eens met een lege tribune gespeeld, maar toen wonnen we met 6-0. In de achtste finale van de Europa League zullen we een ploeg treffen waartegen we onze supporters weer keihard nodig hebben. We moeten afwachten hoe de UEFA dit inschat. Maar ik denk dat we daar allemaal wel een voorgevoel over hebben. Dat is ontzettend jammer.'

Sarri sprak direct na zijn wedstrijd ook al zijn ongenoegen uit over het optreden van de arbitrage. Volgens de trainer was sprake van 'twee overtredingen' voorafgaand aan het beslissende doelpunt van Santiago Giménez. 'Eerst op Cancellieri, daarna werd er geduwd in het strafschopgebied. Als ik de voorzitter was zou ik ons terugtrekken uit de Conference League, want we zijn vanavond heel slecht behandeld.' De matchwinner zelf zei dat hij 'niets verkeerd' deed.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.