Chagrijnige Sarri snapt niets van goal Giménez: 'Ik zag twee overtredingen'

Maurizio Sarri was niet te genieten na de fatale nederlaag van Lazio op bezoek bij Feyenoord (1-0). De Italiaanse oefenmeester richtte zijn pijlen op scheidsrechter Irfan Peljto.

Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
Lazio
Lazio

Amper een minuut na zijn invalbeurt maakte Santiago Giménez het enige doelpunt van de wedstrijd. Doelman Ivan Provedel claimde een overtreding van de Mexicaanse spits, maar daar ging Peljto niet in mee. In de herhaling bleek dat de sluitpost van Lazio op een eigen speler botste. Sarri hield er een andere lezing op na. 'Bij de goal was sprake van twee overtredingen', brieste de Italiaan op de persconferentie. 'Eerst op Cancellieri, daarna werd er geduwd in het strafschopgebied.'

Peljto kon sowieso weinig goed doen in de ogen van Sarri, die zich naarmate de wedstrijd vorderde steeds bozer maakte over de beslissingen van de arbiter. Volgens de 63-jarige trainer floot Peljto in het voordeel van Feyenoord. 'Over de scheidsrechter ben ik niet tevreden. Ik heb zeven, acht overtredingen gezien waarbij wel voor Feyenoord werd gefloten en niet voor ons.'

Koelbloedigheid
Door de nederlaag in Rotterdam vervolgt Lazio het Europese avontuur na het WK in de Conference League. Daar moet niet te licht over worden gesproken, waarschuwde Sarri. 'Het blijft Europees voetbal. We merkten vandaag dat we Immobile en zijn koelbloedigheid misten, anders stond je met rust met 0-3 voor en was het gedaan.'