Krul is weer de penaltyheld: 'Hier doe je het voor'

Reacties

Iets minder dan zes jaar na zijn opmerkelijke rol op het WK in Brazilië kwam keeper Tim Krul weer als winnaar uit de strijd tijdens een penaltyserie. De goalie voelde zich vanwege zijn status als penaltykiller verplicht om strafschoppen te pakken.

Krul is weer de penaltyheld: 'Hier doe je het voor'
© Pro Shots

In de achtste finale van het FA Cup-toernooi hielden Tottenham Hotspur en Norwich City elkaar op een 1-1 gelijkspel en dus moesten penalty's voor de beslissing zorgen. De gedachten van een boel fans gingen naar 5 juli 2014, toen Krul zijn eerste en voorlopig laatste WK-wedstrijd speelde.

Hij kwam als invaller in het veld voor Jasper Cillessen, speciaal voor de penaltyserie tegen Costa Rica. Door zijn reddingen won het Nederlands elftal de penaltyreeks en ging Oranje naar de halve finale van het mondiale eindtoernooi. Het leverde Krul de status van penaltykiller op.

'Iedereen zegt dat ik goed ben bij penalty's, dus ik wist dat ik er beter maar een paar kon stoppen', lachte Krul na afloop van het duel met Tottenham. De Nederlander stopte de inzetten van Troy Parrott en Gedson Fernandes. 'Hier doe je het allemaal voor, hier werk je keihard voor', aldus Krul bij de BBC.

'In moeilijke tijden denk je aan dit soort momenten', beleefde Krul zijn mooie avond opnieuw. 'Als kleine jongen denk je aan het stoppen van penalty's en je club helpen om een ronde verder te komen. Dit is een heel emotioneel moment natuurlijk. In dit geweldige stadion, voor 9 duizend fans…'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mourinho
Dat Norwich en Krul als winnaar uit de strijd zouden komen, was gezien het verleden toch niet zo bijzonder. Tottenham-manager José Mourinho heeft in zijn tijd als coach van Engelse clubs immers nog nooit een penaltyserie gewonnen. Woensdagavond was het voor de zevende keer dat hij tijdens zijn werkzaamheden in Engeland een lijstje met penaltynemers moest opstellen, zeven keer ging de reeks verloren.

Vijf keer ging het mis met Chelsea, van de halve finale in de Champions League (2007 tegen Liverpool) tot aan de finale om de Europese Super Cup tegen Bayern München in 2013. Ook met Manchester United ging het mis in 2018 en nu dus ook met Tottenham.

Bekijk hier al onze video's
Meer T. Krul
Meer over T. Krul
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.