Kritiek op Mbappé: 'Hij weet zelf ook dat hij niet goed speelde'

Titelhouder Frankrijk is woensdag teleurstellend begonnen aan de WK-kwalificatie. Dat wordt met name Kylian Mbappé kwalijk genomen. De superster van PSG maakte geen indruk tegen Oekraïne (1-1).

Frankrijk
Frankrijk
1 - 1
Oekraïne
Oekraïne

De 22-jarige aanvaller maakte bij tijd en wijle een ietwat laconieke indruk. Aanvallend kon hij het verschil niet maken en in defensief opzicht was hij indirect betrokken bij het tegendoelpunt. Mbappé ging wel heel nonchalant een duel in, waarna de Oekraïners met wat geluk de gelijkmaker binnen konden schieten.

De topscorer van PSG krijgt er dan ook behoorlijk van langs in de Franse media. L'Équipe beoordeelde zijn optreden met een 3 als rapportcijfer. 'De route is lang', concludeerde het dagblad, verwijzend naar de kwalificatie voor het eindtoernooi in Qatar. RMC was met een 3,5 niet veel lovender: 'Zijn onvrede na zijn wissel in de 77ste minuut was begrijpelijk. Mbappé zat duidelijk niet in de wedstrijd.'

Bondscoach Didier Deschamps werd na de wedstrijd ook gevraagd naar het optreden van zijn sterspeler. 'Ik ga het in alle rust met hem bespreken, Kylian weet zelf ook dat hij geen goede wedstrijd heeft gespeeld. Hij was niet in zijn conditie en had telkens twee of drie spelers tegenover zich, daar had hij het lastig mee.'

Deschamps wilde Mbappé niet te veel afkraken.: 'Met zijn kwaliteit snap ik wel dat tegenstanders zich op hem instellen. Op zo'n moment moeten we hem iets meer ruimte verschaffen. Maar Kylian kan zelf ook betere keuzes maken.'