Oekraïne frustreert Frankrijk en levert waarschuwing af aan Oranje

Oekraïne heeft woensdagavond een waarschuwing afgegeven richting Oranje. De tegenstander van het Nederlands elftal op het EK 2021 hield een knap punt over aan het uitduel met regerend wereldkampioen Frankrijk.

Frankrijk
Frankrijk
1 - 1
Oekraïne
Oekraïne

Olivier Giroud kreeg de eerste kansen van de wedstrijd, maar de spits van Chelsea had zijn vizier niet helemaal op scherp staan in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd. Eerst schoot hij de bal over na een voorzet van Lucas Hernández, waarna ook een kopbal niet aan de nummer twee van de Franse topscorerslijst was besteed tegen Oekraïne, dat samen met Oranje, Oostenrijk en Noord-Macedonië is ingedeeld in Groep C van het EK 2021.

De 1-0 kwam er uiteindelijk alsnog en dat zorgde bovendien voor een verschuiving in de top van de Franse topscorerslijst. Het was namelijk Antoine Griezmann die op heerlijke wijze de bal in de verre hoek krulde. De aanvaller van Barcelona maakte zodoende zijn 34ste goal voor Frankrijk en daarmee kwam hij op gelijke hoogte met nummer vier David Trezeguet. Griezmann kan nu op jacht naar de nummer drie van de lijst: Michel Platini (41 goals).

De goal van Griezmann bleek echter niet genoeg voor de winst, want in de tweede helft was het Oekraïne dat zeer brutaal de aanval zocht. Met succes bovendien. Na 57 minuten werd de bal tegen Presnel Kimpembe aan geschoten en de verdediger van Paris Saint-Germain zorgde er daarmee voor dat Hugo Lloris op het verkeerde been stond. De bal rolde tergend langzaam binnen en de 1-1 was daarmee een feit. Die stand bleef zelfs tot het einde van de wedstrijd op het bord staan. Een groot contrast met de 7-1 van oktober van 2020.

Finland
Finland
2 - 2
Bosnië-Herzegovina

Ondanks twee goals van Teemu Pukki, die de laatste tijd weer in bloedvorm verkeert, kreeg Finland het niet voor elkaar om te winnen van Bosnië-Herzegovina. Miralem Pjanic scoorde in zijn 99ste interland en de eindstand werd zes minuten voor tijd op 2-2 bepaald door Miroslav Stevanovic. Bosnië-Herzegovina en Finland, dat komende zomer debuteert op het EK, moesten daarmee genoegen nemen met een punt.