Premier League maakt zich op voor rentree 'The Clean Machine' Krul en Pukki Party

Tim Krul en Norwich City zijn met zevenmijlslaarzen op de weg terug naar de Premier League. Er zijn nog negen wedstrijden te spelen, maar woensdagavond werd op bezoek bij Nottingham Forest alweer voor de negende keer op rij gewonnen door The Canaries, die niet te stoppen lijken.

Nottingham Forest
0 - 2
Norwich City

Hoewel Krul vorig seizoen werd verkozen tot Speler van het Jaar bij Norwich City, kon de Nederlandse doelman niet voorkomen dat zijn ploeg na één jaar Premier League weer degradeerde naar het Championship. Daarin ging de Oranje-international echter gestaag verder met zijn puike prestaties. In februari noteerde Krul een clubrecord door als eerste Norwich-doelman zeven competitiewedstrijden op rij de nul te houden. Acht op een rij werd het echter niet, want juist in de honderdste Norwich-wedstrijd van Krul won Swansea City met 2-0.

Norwich City raakte echter niet van slag van die nederlaag en denderde sindsdien over elke tegenstander heen die nog op het pad kwam van Krul en consorten. Stoke City, Coventry City, Rotherham United, Birmingham City, Wycombe Wanderers, Brentford, Luton Town, Sheffield Wednesday en woensdagavond dus ook Nottingham Forest. Na de nederlaag tegen Swansea werd in vijf van de acht wedstrijden de nul gehouden en tegen Nottingham kwam daar gewoon weer een clean sheet bij voor Krul.

Terwijl aan de ene kant Krul de nul hield, daar was het Teemu Pukki die aan de andere kant wéér doel trof. De dertigjarige Fin maakte vorig seizoen furore in de Premier League en het Pukki Party werd een begrip met zes goals in de eerste vijf Premier League-wedstrijden. Uiteindelijk stopte de teller op elf goals voor de spits, die in 2021 bovendien gaat debuteren op het EK. In aanloop naar dat EK verkeert Pukki in elk geval wederom in weergaloze vorm. Op bezoek bij Nottingham maakte hij in de negende minuut alweer zijn 22ste goal van het seizoen. Elf daarvan maakte hij in de laatste negen wedstrijden.

Kieran Dowell bepaalde in de dertiende minuut de eindstand bij Nottingham Forest - Norwich City op 0-2 en dus staan The Canaries nu op 82 punten uit 37 wedstrijden. Met nog negen wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op nummer twee Watford tien punten en op nummer drie Swansea City (met een wedstrijd minder) dertien punten. En dat terwijl de bovenste twee ploegen direct naar de Premier League promoveren.

Queens Park Rangers
3 - 2
Millwall
Millwall

Er was woensdagavond nog meer succes voor Nederlanders in het Championship. Jordy de Wijs, voormalig verdediger van PSV en Excelsior, maakte een fraaie comeback compleet voor Queens Park Rangers. Die ploeg huurt De Wijs sinds januari van Hull City. QPR keek bij rust nog tegen een 0-2 achterstand aan tegen Millwall, maar na rust knokte de ploeg van De Wijs zich terug tot 2-2 en het was de Nederlander zelf die in de 86ste minuut voor groot feest zorgde door de 3-2 binnen te knikken uit een corner.