Kökçü en Zerrouki in VI's Elftal van de Week wél samen op het middenveld

Reacties

Ondanks het puntenverlies van PSV in Sittard zijn de Eindhovenaren hofleverancier van VI's Elftal van de Week. FC Twente levert na het doelpuntloze gelijkspel tegen Ajax twee spelers.

Kökçü en Zerrouki in VI's Elftal van de Week wél samen op het middenveld
© Pro Shots

Ramiz Zerrouki was in de Johan Cruijff Arena de grote uitblinker, VI's Speler van de Week mag uiteraard niet ontbreken op het middenveld. Daar krijgt de sterkhouder van FC Twente gezelschap van Orkun Kökçü, de man met wie hij eigenlijk samen op het middenveld van Feyenoord had moeten spelen. Twente liet de Algerijnse international deze winter echter niet gaan, zoals bekend. Zerrouki zette zich over de teleurstelling heen.

Kökçü was met een 8 de man van de wedstrijd bij Feyenoord in het uitduel met FC Groningen (0-3). Verder kenden de Rotterdammers geen echte uitschieters (zeven spelers kregen een 7), waardoor de koploper van de Eredivisie verder niemand levert voor het Elftal van de Week. PSV is juist wel goed vertegenwoordigd. Xavi Simons, Ibrahim Sangaré en Jordan Teze kregen allemaal een 7,5, ondanks het late gelijkspel tegen Fortuna Sittard.

PSV is daardoor hofleverancier, met Twente als goede tweede. Ook linksback Gijs Smal (7,5) staat in het Elftal van de Week. Lars Unnerstall kreeg dat cijfer ook, maar de Duitse doelman moet voorrang verlenen aan Ivor Pandur. De doelman van Fortuna Sittard kreeg een 8 voor zijn optreden tegen PSV en houdt ook SC Cambuur-collega João Virginia (8), die zondag uitblonk in het uitduel met FC Emmen (0-0) onder de lat vandaan.

Het Elftal van de Week wordt compleet gemaakt door vier eenlingen. Bobby Adekanye (7,5) maakte een prachtige goal namens Go Ahead Eagles tegen FC Utrecht (2-2) en staat voorin met Simons en de eveneens trefzekere Mats Seuntjens (7,5). RKC Waalwijk verloor ondanks zijn doelpunt nog van FC Volendam (2-1), dat achterin Xavier Mbuyama (7,5) levert. Vitesse-verdediger Melle Meulensteen (7,5) staat aan zijn zijde dankzij zijn optreden tegen NEC (0-0).

elftal van de week - speelronde 16

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.