Go Ahead zet dankzij zinderend slot tegen Utrecht beste reeks in vijftig jaar neer

Go Ahead Eagles heeft zijn ongeslagen reeks een spectaculair vervolg gegeven. De late 2-2 van Sylla Sow was een treffend slotstuk van een spannend schouwspel op de Adelaarshorst.

Go Ahead Eagles
2 - 2
FC Utrecht
FC Utrecht

Het duel op de Adelaarshorst, dat in het teken stond van de 120e verjaardag van de Eagles, begon al gelijk opmerkelijk. In de derde minuut leidde miscommunicatie tussen Go Ahead-middenvelder Willum Willumsson en doelman Jeffrey de Lange tot de openingstreffer. De 24-jarige IJslander kreeg de bal ongelukkig op het voorhoofd en werkte pardoes het doelpunt binnen.

Toch hoefde de middenvelder zich niet al te lange tijd zorgen te maken over het schlemielige moment. Een fabelachtig schot van Bobby Adekanye vanaf de rand van het strafschopgebied leverde de gelijkmaker op. De inzet van de Nigeriaanse aanvaller belandde op fraaie wijze in de linkerhoek.

FC Utrecht raakte niet in de war van de snelle gelijkmaker en stormde enkele minuten na het moment succesvol naar voren. Een voorzet van Amin Younes werd slecht weggewerkt door de Go Ahead-defensie, waarna de scherpe Sander van de Streek bij de tweede paal binnentikte.

Daarna belandde de levendige wedstrijd in een wat rustiger fase. In de eerste helft viel nog één opvallend moment te noteren. Bas Dost botste tegen een verdediger op en moest met een 'ei' op het hoofd het veld verlaten. De spits speelde wel verder met een tulband om zijn hoofd.

De tweede helft was lange tijd minder spectaculair, tot de zinderende slotfase van start ging. Een slotfase vol mogelijkheden leverde uiteindelijk nog de gelijkmaker van de Eagles op. Sylla Sow kreeg de bal met een gelukje voor de voeten, waarna hij het stadion in grote euforie bracht met zijn treffer.

Daarna kregen beide ploegen nog een aantal kansen op meer, maar het bleef 2-2 na een in meerdere opzichten gedenkwaardig duel. Door de late gelijkmaker is de ploeg nu elf wedstrijden ongeslagen. Het verloor in de Eredivisie voor het laatst tegen Feyenoord (3-4) in september.