Feyenoord slaat gat met concurrentie via eenvoudige zege in Groningen

Feyenoord heeft een aanzienlijk gat geslagen met de concurrentie in de Eredivisie. De ploeg van Arne Slot won zonder al te veel problemen van FC Groningen (0-3) en heeft daardoor een voorsprong van vier punten op AZ; Ajax en PSV zijn vijf punten verwijderd van de koppositie. Volgende week staat het duel met Ajax op het programma.

FC Groningen
0 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Vlak voor de aftrap werd duidelijk dat PSV punten had verspeeld tegen Fortuna Sittard, terwijl Ajax zaterdag niet voorbij FC Twente was gekomen. Feyenoord had dus een uitgelezen kans om afstand te nemen van twee concurrenten. Van die druk leken de bezoekers geen last te hebben in Groningen. Feyenoord was met name in de eerste helft oppermachtig en legde daarin het fundament voor de overwinning. Igor Paixão en Orkun Kökçü kwamen voor de rust tot scoren.

Paixão sloeg toe in de negentiende minuut. De aanvaller werd bereikt door een hoge voorzet van Mats Wieffer, die zijn eerste competitiewedstrijd als basisspeler beleefde bij Feyenoord, en kopte binnen bij de tweede paal. Voor Paixão betekende het zijn eerste doelpunt in dienst van de Rotterdammers. In de jacht op de 0-2 stuitte Sebastian Szymanski nog op Michael Verrips, maar sloeg Kökçü toe met een fraai, geplaatst afstandsschot in de rechterhoek.

Feyenoord had vervolgens moeite om de wedstrijd definitief te beslissen. Pogingen van onder meer Wieffer, Alireza Jahanbakhsh, Dávid Hancko, opnieuw Wieffer en Quilindschy Hartman leverden geen derde doelpunt op. Daardoor bleef Groningen geloven in een wederopstanding. Ricardo Pepi kwam zelfs tot scoren, maar maakte vlak voor zijn treffer hands. Twaalf minuten voor tijd probeerde Pepi het opnieuw; Justin Bijlow was op tijd bij de grond. In de blessuretijd viel de derde Feyenoord-treffer alsnog: Santiago Giménez troefde Thijmen Blokzijl af in een duel om de bal en was koelbloedig in de daaropvolgende één-op-één-situatie met Verrips.