Moeilijkst scorende ploegen in de Eredivisie zorgen voor logisch resultaat

Het eerste Eredivisie-duel ooit tussen FC Emmen en SC Cambuur heeft geen winnaar opgeleverd. In een met name in de tweede helft kansarme degradatiekraker leek bij beide ploegen de angst om te verliezen groter dan de wil om te winnen.

FC Emmen
FC Emmen
0 - 0
SC Cambuur
SC Cambuur

En dat terwijl de wedstrijd nog wel met een aantal mogelijkheden begon. Een inzet van Jamie Jacobs werd gestuit door de doelman, terwijl SC Cambuur-collega Tom Boere de bal naast kopte. Het bleken zo goed als de enige hoogtepunten in een wedstrijd met twee ploegen die vooral niet te dichtbij elkaars strafschopgebied leken willen te komen.

In de tweede helft hielden beide ploegen elkaar vooral gevangen in angst. De elftallen wilden zo graag een tegengoal voorkomen dat ze zelf niet tot gevaarlijke aanvallen kwamen. Een schot van Jari Vlak zorgde nog wel voor wat opwinding, SC Cambuur-goalie João Virgínia haalde de inzet uit de kruising.

Voor SC Cambuur heeft het gelijkspel ook positieve kanten. Het is de eerste keer in zeven Eredivisie-duels dat de ploeg niet verliest. Het duel met De Treffers in de KNVB-beker ging ook al verloren. De laatste zege van het elftal in de Eredivisie dateert van 1 oktober (3-0 tegen PSV). Ook bij FC Emmen zullen de zorgen groot zijn, al staan zij er met een zestiende plaats wat beter voor.

De warmte in Emmen kwam vanuit het supportersvak van SC Cambuur. Ze betuigden op fraaie wijze steun aan een supporter van FC Emmen, die zijn veertienjarige dochter recentelijk verloor. Tijdens de onderlinge wedstrijd regende het een minuut lang knuffels vanuit het uitvak.