KNVB volgt aangescherpte regels: 'Kunnen niet anders als we dit eindelijk willen stoppen'

Reacties

Het definitief staken van FC Groningen – NEC is het logische gevolg van de aangescherpte regels van de KNVB. Het is volgens de bond de enige manier om dergelijke incidenten uit te bannen.

KNVB volgt aangescherpte regels: 'Kunnen niet anders als we dit eindelijk willen stoppen'
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
0 - 1
N.E.C.
N.E.C.

Volgens Jan Bluyssen, competitiemanager KNVB, was zaterdag het definitief staken geheel conform de regels. 'We kunnen niet anders dan deze beslissing nemen, als we dit eindelijk willen stoppen', liet hij weten naar aanleiding van de beslissing FC Groningen – NEC in de achttiende minuut definitief af te breken.

Bluyssen verwees daarmee naar de nieuwe afspraken. De KNVB scherpte begin april de regels aan na het incident in De Kuip, waarbij Ajacied Davy Klaassen werd geraakt door een aansteker.

De nieuwe richtlijnen waren duidelijk: Als een speler of een official vanuit het publiek met een voorwerp wordt geraakt, moet er definitief worden gestaakt.

Voor het vervolg van de gestaakte wedstrijd liggen drie opties op tafel: uitspelen, overspelen of de huidige tussenstand als eindstand aanmerken. Bij NAC Breda – Willem II, dat vorige week vrijdag werd gestaakt, koos de KNVB voor het uitspelen zonder publiek.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.