Kinderen juichen voor Balotelli, Verona-voorzitter wast handen in onschuld

Reacties

Hellas Verona-voorzitter Maurizio Setti zegt geen racistische geluiden richting Mario Balotelli te hebben opgevangen tijdens het duel met Brescia van zondag. In die wedstrijd trapte Balotelli een bal de tribune in en wilde hij het veld verlaten, nadat supporters apengeluiden ten gehore brachten.

Kinderen juichen voor Balotelli, Verona-voorzitter wast handen in onschuld
© Pro Shots

'Ik heb vandaag niets gehoord. Ik ben hier acht jaar geleden begonnen en zag meteen dat de Verona-fans gevoel voor ironie hebben, maar absoluut geen racisten zijn', sprak Setti tegen verslaggevers na de wedstrijd. 'Toen Balotelli hier zes jaar geleden debuteerde namens AC Milan was er sprake van racisme, en dat hebben wij veroordeeld. Dat hebben we altijd gedaan.'

Setti zegt niet te willen generaliseren. Als er zondag al supporters waren die over de schreef gingen, dan waren dat er maar een paar, denkt de preses van Hellas Verona. 'En dan ondernemen wij ook actie tegen die personen, want wij veroordelen dergelijk gedrag. Maar we kunnen niet doen of Verona de club is die het dertig jaar geleden was. Het enige dat wij in ons dna hebben, is sport. Er zijn veel gekleurde spelers die hier jong beginnen en alle elftallen doorlopen, tot aan het eerste toe.'

Beelden van het incident:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Brescia-trainer Eugenio Corini zegt blij te zijn dat enkele van zijn spelers erin slaagden Balotelli binnen de lijnen te houden. 'Mario is een goede jongen', aldus de coach. 'Hij hoorde iets vanuit het publiek en zijn ploeggenoten deden er goed aan hem tot kalmte te manen. En de scheidsrechter nam de juiste beslissing door de wedstrijd tijdelijk stil te leggen.'

Balotelli plaatste in de avond zelf overigens een video op Instagram, waarin een groep kinderen in Afrika hardop hun steun aan hem uitspreekt. De kinderen roepen de naam van de Italiaan, en steken hem samen met Adriano Nuzzo van de stichting WeAfrica een hart onder de riem. Nuzzo voegt toe dat racisme een gevolg is van onwetendheid en dat Balotelli uno di noi, één van hen is.

Balotelli voegt verder geen commentaar toe aan de video. Meerdere spelers reageren instemmend op de beelden en teksten die Nuzzo naar Balotelli stuurde. Antonio Nocerino, Radja Nainggolan, Nigel de Jong, Rômulo en Adebayo Akinfenwa spreken allen hun steun uit aan de spits.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Brescia
Meer over Brescia
Meer Serie A
Meer over Serie A
Meer M. Balotelli
Meer over M. Balotelli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.