Degradatiewedstrijd in Serie B loopt totaal uit de hand

Reacties

De wedstrijd tussen Brescia en Cosenza van donderdag is uit de hand gelopen. Brescia degradeerde officieel uit de Serie B en dat was voor een gedeelte van de achterban niet te verkroppen.

Degradatiewedstrijd in Serie B loopt totaal uit de hand
© Pro Shots
Brescia
Brescia
Awarded
Nuova Cosenza
Nuova Cosenza

Brescia - Cosenza werd gespeeld in het kader van play-offs om degradatie naar de Serie C. Voor Brescia liep het uiteindelijk slecht af. Cosenza won de eerste wedstrijd met 1-0 en maakte in de tweede wedstrijd gelijk in de 95e minuut, waardoor de thuisploeg gedegradeerd is. Nog voor het laatste fluitsignaal liep het uit de hand toen fanatieke fans van Brescia het veld op wilden komen en vuurwerk en rookbommen op het veld gooiden.

Scheidsrechter Davide Massa moest de wedstrijd stilleggen en stuurde de spelers naar binnen. Omdat er nog negentig seconden gespeeld moest worden, maakten de spelers zich weer klaar, tot zij van de autoriteiten hoorden dat Brescia-fans buiten het stadion vuurwerk ín het uitvak gooiden. Daarop besloop de scheidsrechter definitief te staken. 

Het duurde lang voordat Cosenza-fans het stadion konden verlaten en supporters van Brescia staken buiten auto's in de brand. Volgens de krant Corriere dello Sport zijn er ook gewonden gevallen. Het zou gaan om fans van Cosenza, onduidelijk is hoe zij eraan toe zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.