Balotelli: van enfant terrible tot voorbeeldfunctie

Reacties

De verhalen over zijn fratsen achtervolgen Mario Balotelli nog steeds, maar de spits lijkt de rol van enfant terrible achter zich te hebben gelaten. Balotelli is weer terug bij het Italiaanse elftal en staat voor de verandering eens op positieve wijze in de schijnwerpers.

Balotelli: van enfant terrible tot voorbeeldfunctie

Een vernielde badkamer na het afsteken van vuurwerk, dartpijltjes op jeugdspelers gooien en direct gewisseld worden nadat een truc fout gaat. Een greep uit de verhalen die kenmerkend waren voor de Balotelli van enkele jaren geleden. In dienst van Manchester City haalt Balotelli bij tijd en wijle het bloed onder de nagels van zijn manager vandaan.

Tijdens een oefenwedstrijd in Amerika wil Balotelli met een stilistische hakbal scoren, maar de Italiaan mist (zie video onder). Het op deze manier verprutsen van een kans leidt tot grote woede bij de fans in het stadion, zijn medespelers en de coach. Er wordt direct ingegrepen door de trainer en James Milner lost Balotelli al na een half uur af. Dat was in 2011. Zeven jaar later haalt diezelfde coach Balotelli terug bij het nationale elftal van Italië. Roberto Mancini beloonde The Golden Boy voor de ontwikkeling die hij doormaakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Want na moeizame seizoenen in dienst van AC Milan en Liverpool heeft de inmiddels 27-jarige Balotelli zich bij OGC Nice herpakt. Hij wordt twee keer achter elkaar clubtopscorer, maakt ook in Europees verband belangrijke doelpunten en is inmiddels een van de interessantste transfervrije spelers in de transferperiode.

De Italiaanse media zullen ook een beetje verrast zijn na de eerste persconferentie van Balotelli sinds zijn terugkeer bij de Azzurri. Super Mario sneed serieuze onderwerpen aan, zoals racisme. Balotelli kon ook niet om dat onderwerp heen na het incident tijdens de oefeninterland tussen Italië en Saoedi-Arabië. Bondscoach Mancini meldde voor de wedstrijd tussen neus en lippen door dat Balotelli weleens aanvoerder kon worden als bijvoorbeeld Leonardo Bonucci niet binnen de lijnen stond. Een korte mededeling, met een verhitte discussie tot gevolg.

Tijdens de interland tegen Saoedi-Arabië werd door enkele aanhangers een spandoek getoond met daarop de tekst: 'Onze kapitein heeft Italiaans bloed'. Balotelli werd geboren in Palermo als kind van Ghanese immigranten. 'Praten over mensen die jou niet begrijpen, is makkelijker dan praten over racisme', meldde Balotelli op de persconferentie. 'Racisme is een complex verhaal. Ik heb het ervaren, zelfs toen ik jong was. Ik weet tegenwoordig niet meer of het racisme is of jaloezie, maar het doet wel pijn en het irriteert mij. Italië moet net zoals andere landen meer open worden en mensen van buitenaf integreren. Frankrijk en Engeland doen dit ook. Het is tijd om wakker te worden', is de boodschap van het voormalig enfant terrible.

Maandagavond staat voor Italië de oefeninterland tegen het Nederlands elftal op het programma. Mancini heeft de opstelling van zijn ploeg al verklapt, Balotelli begint voor het eerst in deze interlandperiode op de bank.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.