Kerkez op bijzondere manier gescout: 'Lekker pizza en pasta gegeten'

Reacties

Met Milos Kerkez heeft AZ een bijzondere voetbalparel in huis, maar het scouten van de Hongaarse back ging niet zo makkelijk. Arthur Numan vertelde er vol enthousiasme over.

Kerkez op bijzondere manier gescout: 'Lekker pizza en pasta gegeten'
© Ziggo Sport
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je in deze rubriek.

De oud-international is al jaren scout bij AZ en kwam met zijn collega's Kerkez op het spoor in de jeugdopleiding van AC Milan. 'In de coronaperiode zaten we allemaal beelden te bekijken en iedereen was positief', begon de voormalig verdediger aan zijn anekdote bij Ziggo Sport.

Het werd tijd om Kerkez in het echt aan het werk te zien, vonden ze in Alkmaar. 'Max Huiberts (voetbaldirecteur van AZ, red.) is er toen met Carlos Aalbers (toenmalige hoofdscout, red.) naartoe gevlogen en zeiden dat ik ook moest komen.' Het plannetje viel uiteindelijk in het water. 'Ik stapte in het vliegtuig en kreeg een bericht dat de wedstrijd vanwege corona niet door kon gaan. Ik kon er niet meer uit en ben toen toch maar naar Italië gevlogen.'

Daar kon Numan dus niet zijn scoutwerk verrichten, maar er werd ander tijdverdrijf gevonden. 'Wel lekker pizza en pasta gegeten', grapte Numan, om vervolgens serieus in te gaan op de kwaliteiten van Kerkez. 'Hoe hij zich bij ons aan het ontwikkelen is, dat is geweldig. Ik vind het wel een Roberto Carlos-type. Een beetje gif en hij blijft negentig minuten lang gaan.'

Kerkez groeide bij AZ snel uit tot basisspeler en werd international van Hongarije. In Alkmaar heeft hij nog een contract tot medio 2026.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.