Keepers stelen de show bij oefenzege Atlético op Arsenal

Atlético Madrid heeft donderdagmiddag in Singapore tijdens het prestigieuze toernooi om de International Champions Cup gewonnen van Arsenal. In een duel waarin de keepers een hoofdrol opeisten nam de winnaar van de Europa League nam de strafschoppen beter dan de ploeg van de nieuwe manager Unai Emery (3-1), nadat de stand in reguliere speeltijd op 1-1 was blijven steken.

Met beide teams als gevolg van het WK nog verre van compleet waren het in Singapore vooral de keepers die zich onderscheidden. Jan Oblak hield Atlético voor rust op de been door uitstekend op te treden toen met name enkele keren Alexandre Lacazette gevaarlijk voor hem opdook, na rust voorkwam Petr Cech met een dubbele redding dat geklungel in de Arsenal-defensie een tegendoelpunt opleverde.

De ervaren Tsjech was halverwege het veld ingekomen als vervanger van zomeraankoop Bernd Leno, die vlak voor de pauze wel werd geklopt toen Atlético dankzij een kopbal van Luciano Vietto tegen de verhouding in de score opende (foto). Kort na de hervatting trok Emile Smith-Rowe (17) de stand weer gelijk met een prachtig schot van afstand. Oblak had toen net plaatsgemaakt voor de debuterende Antonio Adán.

Omdat het daar na negentig minuten bij bleef, nadat beide trainers in de tweede helft een blik wissels opentrokken, konden Cech en Adán zich in de penaltyserie weer onderscheiden. De Spanjaard was daarin de winnaar door drie strafschoppen te pakken, één meer dan Cech, en zelf de winnende binnen te schieten. Voor zowel Arsenal (28 juli) als Atlético (30 juli) is Paris Saint-Germain de eerstvolgende tegenstander.