Kane op vakantie na glorieuze entree in Duitsland: 'Ik zal foto's sturen'

Reacties

De gok die Bayern München waagde door Harry Kane los te weken bij Tottenham Hotspur, heeft zich voorlopig volop uitbetaald. Na een eerste seizoenshelft vol doelpunten gaat de Engelse spits even op vakantie – vrij zijn met de kerst is een behoorlijke poos geleden voor de goalgetter.

Kane op vakantie na glorieuze entree in Duitsland: 'Ik zal foto's sturen'
© Pro Shots
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg
1 - 2
Bayern München
Bayern München

Met een prachtig doelpunt op bezoek bij VfL Wolfsburg brak Kane nog maar eens een record. Erling Haaland had het pas enkele jaren in handen: de Noor had 22 wedstrijden nodig om 21 goals te maken in de Bundesliga. Kane heeft het nu in vijftien stuks al voor elkaar. En de recordjacht wordt na de winterpauze nog gekker.

Robert Lewandowski, ook niet de minste naam, heeft het record voor doelpunten maken in de heenronde op naam, met 22 stuks. Kane, die de grote schoenen van de Pool lijkt te hebben gevuld, heeft dus nog twee wedstrijden de tijd om ook dat record op zijn naam te zetten. Bovendien staat de spits met 52 goals gedeeld bovenaan qua doelpunten in het kalenderjaar 2023, samen met Kylian Mbappé.

Daar heeft Haaland – net als overigens Cristiano Ronaldo – een kans om weer een record van Kane af te pakken. Zowel de Noor als de Portugees staat nu op vijftig stuks en komt dit jaar mogelijkerwijs nog in actie bij hun clubs, terwijl Mbappé en Kane klaar zijn voor dit jaar. Terwijl die twee zich in het zweet werken, gaat Kane naar het strand.

'Ik kan niet wachten', vertelde hij na afloop van het duel in de Volkswagen-Arena over zijn vakantie. 'Ik heb er echt heel veel zin in. Nu kan ik wat tijd met mijn vrouw en kinderen doorbrengen, een paar mooie dagen op een warme plek', aldus Kane, die het tot dusver zonder zijn gezin stelde in Duitsland. Vrij zijn met kerst, dat is geen vanzelfsprekendheid voor Kane. In Engeland werd gewoon doorgespeeld in de laatste dagen van het jaar.

'Ja, dat ben ik niet gewend', verklapte Kane, die het zijn (ex-)ploeggenoten bij Tottenham Hotspur en de Engelse nationale ploeg best even wil inwrijven. 'Ik zal al mijn vrienden in Engeland een foto vanaf het strand sturen terwijl zij op het veld staan', knipoogde de goalgetter. Zijn trainer Thomas Tuchel is van oordeel dat zijn topaanwinst zijn vakantie dubbel en dwars toekomt.

'Hij is voor ons een absolute leider en topspeler. We zijn blij dat hij zo in de aandacht staat, want dat heeft hij ook verdiend', vindt Tuchel, die niet alleen over de enorme productie van zijn spits sprak. Ook is de dertigjarige Engelsman volgens Tuchel 'onze eerste verdediger' en een 'uitstekende persoonlijkheid'.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
33
27
6
0
87-23
+64
87
2
Bayern München
33
23
3
7
92-41
+51
72
3
VfB Stuttgart
33
22
4
7
74-39
+35
70
4
RB Leipzig
33
19
7
7
75-37
+38
64
5
Borussia Dortmund
33
17
9
7
64-43
+21
60
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer H. Kane
Meer over H. Kane
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.