Kane heeft nog geen half jaar nodig om seizoenrecords te breken

Bayern München heeft woensdagavond de aansluiting met koploper Bayer Leverkusen behouden. Beide topteams wonnen in de competitie, met twee logische feiten. Jeremie Frimpong leverde een assist, Harry Kane scoorde.

VfL Wolfsburg
1 - 2
Bayern München

Kane moest als opvolger van Robert Lewandowski grote schoenen vullen, maar lijkt inmiddels een maatje groter nodig te hebben. De Engelsman maakte tegen VfL Wolfsburg alweer zijn 21ste doelpunt van het seizoen. Omdat hij ook vijf assists leverde in de competitie, is hij richting de helft van het seizoen al betrokken geweest bij 26 doelpunten. Om dit in perspectief te plaatsen: Randal Kolo Muani was vorig seizoen bij de meeste doelpunten betrokken in de Bundesliga, hij eindigde op vijftien goals en elf assists.

De goal van Kane was overigens van grote schoonheid. Op aangeven van Thomas Müller, die onlangs zijn contract verlengde, vond hij de rechterkruising met een bekeken schot. Het was de 0-2 in Wolfsburg, Jamal Musiala had Bayern tien minuten daarvoor op voorsprong gekopt. Voor rust werd het nog 1-2 via Maximilian Arnold, maar verder dan dat kwam de thuisclub niet. Dat was mede te danken aan de inzet van Matthijs de Ligt, die na twee maanden blessureleed als invaller zijn rentree maakte bij Bayern.

Bayer Leverkusen
4 - 0
VfL Bochum
VfL Bochum

Qua scoreverloop ging het voor Leverkusen een stuk makkelijker. Patrik Schick was bij zijn rentree in de basis de grote man voor de koploper van de Bundesliga, hij maakte een hattrick in de eerste helft. Kort na een benutte penalty kreeg hij de bal op een presenteerblaadje van Frimpong en vlak voor rust kopte hij de Tsjech raak na een corner. In de tweede helft werd Schick afgelost door sensatie Victor Boniface, die uiteraard ook scoorde. De Nigeriaan belandde in de dubbele doelpuntencijfers, via keeper Manuel Riemann schoot hij raak voor zijn tiende Bundesliga-treffer.

VfB Stuttgart
3 - 0
FC Augsburg
FC Augsburg

VfB Stuttgart bleef in het spoor van Bayer en Bayern door een simpele overwinning op FC Augsburg, waar Jeffrey Gouweleeuw de eerste helft meespeelde. Daarin scoorde Stuttgart tweemaal, via Deniz Undav en Serhou Guirassy. Laatstgenoemde staat alweer op zeventien goals, bijna de helft van de totale Stuttgart-productie in de Bundesliga.

Eintracht Frankfurt
2 - 1
Borussia Mönchengladbach

In de strijd om de plekken achter de topdrie pakte Eintracht Frankfurt pas laat drie belangrijke punten. De doelpunten van Buta en Robin Koch werden in extra tijd gemaakt, ex-Ajacied Max Wöber werd zo de schlemiel van de avond. Hij had met een kopbal de score nog geopend namens Borussia Mönchengladbach, maar kreeg vlak voor tijd zijn tweede gele kaart. Daar profiteerde Frankfurt dus nog optimaal van.