Kampioenenmaker Simeone krijgt gelijk: 'Ik wist dat Atlético kon groeien'

Reacties

Diego Simeone heeft zijn tweede landstitel als Atlético Madrid-trainer binnen. Na het veroveren van het kampioenschap besprak hij onder meer het bizarre coronaseizoen wat de La Liga-titel in zijn ogen nóg specialer maakt.

Kampioenenmaker Simeone krijgt gelijk: 'Ik wist dat Atlético kon groeien'
© Pro Shots
Real Valladolid
Real Valladolid
1 - 2
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Atlético Madrid won zaterdagavond met 1-2 bij Real Valladolid en deed daarmee precies wat er nodig was voor het veroveren van de landstitel. Voor Simeone was het zijn zoveelste prijs met Los Colchoneros. Als speler won hij er in 1995/96 zowel La Liga als de Copa del Rey, als trainer won hij eerder al de beker (2012/13), de landstitel (2013/14), de Spaanse Super Cup (2014), tweemaal de Europa League (2011/12 en 2017/18) en tweemaal de Europese Super Cup (2012 en 2018). Ook was hij twee keer verliezend Champions League-finalist: in 2013/14 en 2015/16 was Real Madrid in de finale te sterk.

Dit keer waren Atlético en Simeone de stadgenoot dus wél de baas. 'Ik ben blij voor zó veel mensen', sprak de emotionele Argentijn na afloop tegenover de Spaanse tv. 'Dat Atlético kampioen mag worden in zo'n apart jaar, waarin zo veel mensen ons zijn ontvallen door het coronavirus, is echt bijzonder. De wereld zit in een trieste situatie en hopelijk kunnen wij op deze manier een hoop mensen blij maken. Het was een zwaar jaar, zoals de geschiedenis van deze club ook moeilijk is geweest.'

Simeone dacht in het feestgedruis ook nog even terug aan een paar jaar geleden, toen er twijfels waren over zijn toekomst. Ook dacht de trainer zelf weleens na over een nieuw avontuur. 'Ik krijg weleens de vraag waarom ik toen besloot om te blijven. Nou, omdat ik een man met een stenen hoofd ben. Ik ben koppig. Ik wist zeker dat deze club nog door kon groeien, en ik heb gelijk gekregen. Met alles wat er gebeurd is, is dit een van de mooiste jaren om kampioen te worden', sloot hij af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.