'Kabinet stelt clubs teleur met verlenging avondlockdown'

Reacties

De Klassieker van aankomend weekend lijkt zonder publiek gespeeld te gaan worden. Dit als gevolg van de handhaving van de coronamaatregelen, die dinsdagavond door het demissionair kabinet aangekondigd lijken te gaan worden.

'Kabinet stelt clubs teleur met verlenging avondlockdown'

Diverse landelijke media, waaronder RTL Nieuws, NOS en Algemeen Dagblad, weten te melden dat onder meer de 'avondlockdown' verlengd zal worden. Volgens hen zullen demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge dat namens het kabinet in de aangekondigde persconferentie mededelen. Dit vanwege de zorgen over de nieuwe omikronvariant van het virus dat zich snel verspreidt.

Handhaving van de maatregelen zou betekenen dat het Nederlandse betaalde voetbal het voorlopig zonder supporters zal moeten blijven doen. De huidige restricties gelden nog tot 18 december, waardoor er hoop was nog voor de kerst de stadionpoorten weer te kunnen openen. Dat lijkt een utopie. Daardoor zal de ontmoeting tussen Feyenoord en Ajax normaliter voor lege tribunes afgewerkt worden.

Sinds 12 november zijn de stadions in Nederland gesloten. Afgelopen week ageerden de clubs daar in een gezamenlijk statement nog tegen. In het protest lieten ze blijken te twijfelen aan het effect van de maatregel om geen publiek meer toe te laten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Amateursport
Overigens heeft de verlenging van de maatregelen ook effect op de amateurvoetballers. In verband met de gesloten sportverenigingen was trainen na 17.00 uur al niet meer mogelijk en dat zal zich voorlopig nog even voortzetten. Competities lagen in categorie A, met uitzondering van inhaalwedstrijden, al stil. In categorie B werd doorgespeeld, maar toonde de KNVB clementie als clubs dat niet zagen zitten.

De KNVB opperde vorige maand al dat de inzet was om half januari de competities te hervatten. Daarbij gaf het wel aan afhankelijk te zijn van de besluitvorming van het kabinet.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.