Jubileumgoal Ronaldo tegen Everton is goud waard voor Man Utd

Reacties

Manchester United heeft zondag de vijfde overwinning van dit Premier League-seizoen geboekt. De formatie van manager Erik ten Hag won op bezoek bij Everton dankzij Antony en invaller Cristiano Ronaldo.

Jubileumgoal Ronaldo tegen Everton is goud waard voor Man Utd
© Pro Shots
Everton
Everton
1 - 2
Manchester United
Manchester United

United kreeg vorige week een enorme opdoffer in de derby tegen Manchester City (6-3). Donderdag zal Ten Hag in Europees verband nog weinig vertrouwen hebben gekregen. Zijn ploeg won met moeite van het Cypriotische Omonia Nicosia (2-3). De manager haalde onder anderen Tyrell Malacia uit de basis voor het treffen met Everton. Luke Shaw nam zijn plek in, terwijl Casemiro en Anthony Martial startten voor Scott McTominay en Jadon Sancho.

Met de vier wijzigingen in de basis kende United en zeer ongelukkige start op Goodison Park. Everton opende namelijk al na vijf minuten de score. Casemiro leidde de treffer in door balverlies te lijden op het middenveld. Demarai Gray pikte de bal op en waagde een poging, die werd geblokt. Vervolgens kreeg Alex Iwobi de bal voor zijn voeten en hij besloot, met ruimte voor zich, om uit te halen. Dat deed hij met succes, want zijn schot verdween in de rechterbovenhoek: 1-0.

Na de openingstreffer stelde United echter orde op zaken. De bezoekers kwamen niet tot veel uitgespeelde kansen, maar waren wel effectief als het moest. Bijvoorbeeld na een kwartier, toen Martial de bal veroverde en Antony direct diep stuurde. De Braziliaan was sneller dan zijn tegenstanders, rondde met links af en zorgde zo voor 1-1. Voor Antony was het zijn derde goal in zijn derde Premier League-wedstrijd, wat geen speler van United eerder lukte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

United hield na de 1-1 de controle over de wedstrijd. Ten Hag zag Martial echter wel al na een half uur uitvallen. De Fransman hinkte van het veld en werd vervangen door Cristiano Ronaldo, die zich zo eindelijk wat langer mocht laten zien in de competitie. Met hem gingen de gasten op jacht naar de 1-2. Na een scrimmage leek die goal bijna te vallen via Bruno Fernandes, maar Ronaldo bleek in een eerder stadium buitenspel te hebben gestaan. De Portugees maakte vlak voor rust uiteindelijk toch de 1-2 door op aangeven van Casemiro af te ronden. Het was de zevenhonderdste goal in clubverband voor Ronaldo.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft zette Everton wat meer druk naar voren, aangezien de thuisploeg in het eerste bedrijf buiten de 1-0 tot geen enkele doelpoging kwam. Iwobi en Anthony Gordon stichtten gevaar, terwijl United op die momenten loerde op de counter met Antony en Rashford. Tien minuten voor tijd leek laatstgenoemde voor de beslissing te zorgen toen hij na een doorkopbal van Ronaldo op het doel van Everton af ging. De VAR constateerde echter dat Rashford in aanloop naar het doelpunt de bal met zijn hand had getoucheerd, waardoor het nog even spannend bleef. United trok de zege wel over de streep, mede dankzij een knappe redding van De Gea in de slotfase op een schot van de invallende debutant James Garner.

United heeft nu vijftien punten verzameld in acht Premier League-duels, negen minder dan koploper Arsenal. De ploeg van Ten Hag heeft wel een wedstrijd tegoed ten opzichte van The Gunners, maar ook Manchester City en Tottenham Hotspur.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72-53
+19
62
7
Aston Villa
38
18
7
13
51-46
+5
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Everton
Meer over Everton
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.