Jong Feyenoord stap dichter bij toetreding tot voetbalpiramide

Reacties

Feyenoord wordt komend seizoen mogelijk door een beloftenelftal vertegenwoordigd in de voetbalpiramide. Zaterdag kroonden de Rotterdammers zich tot winnaar van de voorjaarscompetitie.

Jong Feyenoord stap dichter bij toetreding tot voetbalpiramide
© Pro Shots

De beloften van Feyenoord waren in Tilburg met 1-4 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Willem II, waardoor PEC Zwolle Onder-21 achter zich werd gehouden. Komende zaterdag wacht in Rotterdam een duel met najaarskampioen Jong Almere City FC om het algehele kampioenschap bij de beloften. Als de ploeg van trainer Sipke Hulshoff zich volgende week tot kampioen kroont, wacht mogelijk een tweeluik met Jong FC Volendam om een plekje in de Jack's League (Tweede Divisie).

Dan mogen de Volendamse beloften niet bij de eerste negen eindigen. Met nog vier wedstrijden te gaan staat de ploeg van trainer Kiki Musampa veertiende met zes punten achterstand op nummer negen Scheveningen. De kans dat Jong FC Volendam nog lager eindigt dan de zestiende plaats is erg klein, aangezien nummer zeventien GVVV acht punten minder heeft. Rechtstreekse promotie lijkt er dus sowieso niet in te zitten voor de algeheel kampioen bij de beloften.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Als Jong Feyenoord erin slaagt om ten koste van Jong FC Volendam een plekje in de Jack's League af te dwingen, zouden de Rotterdammers een jaar later al kunnen promoveren naar de Keuken Kampioen Divisie. Al moet er dan ook wel een hoop gebeuren. Zelf moet Jong Feyenoord dan kampioen worden in de Tweede Divisie, terwijl (minimaal) een van de huidige vier beloftenteams in de Keuken Kampioen Divisie - Jong Ajax, Jong AZ, Jong PSV en Jong FC Utrecht - in het rechterrijtje moet eindigen. Als dat het gevolg is, volgt er een tweeluik. Een tweede plaats zou ook voldoende kunnen zijn als er een beloftenteam in de Keuken Kampioen Divisie als negentiende of twintigste eindigt.

Al met al heeft Jong Feyenoord een eerste stap gezet richting de Keuken Kampioen Divisie, waar het eerder - ook om financiële redenen - geen belangstelling voor had. Met argusogen zagen de Rotterdammers echter dat de talenten van Jong Ajax en Jong PSV zich in de Eerste Divisie uitstekend ontwikkelden en de club zou Jong Feyenoord het liefst zo snel mogelijk in de Keuken Kampioen Divisie willen hebben. Dan kan dus in het seizoen 2023/24 al het geval zijn, maar dan moet er dus eerst volgende week gewonnen worden van Almere City.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.