Janssen overtuigt de Belgische pers, Ekkelenkamp heeft 'ogen op zijn rug'

Reacties

Vincent Janssen lijkt de Belgische pers dan toch te overtuigen van zijn kwaliteiten. De spits kende een teleurstellend begin bij Antwerp FC, maar had een basisplaats in de laatste twee wedstrijden en kwam daarin driemaal tot scoren. Na zijn dubbelslag tegen Union Sint-Gillis (4-2) van woensdagavond wordt Janssen bewierookt in de kranten.

Janssen overtuigt de Belgische pers, Ekkelenkamp heeft 'ogen op zijn rug'
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
4 - 2
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis

Het Nieuwsblad bekroont Janssen met een 9, het hoogste cijfer van alle spelers. 'Wat een verschil met die spits die zo naar een goal snakte', concludeert de krant. Janssen maakte na een kwartier de 2-0 voor Antwerp. Hij ontving een diepe bal van Jurgen Ekkelenkamp, troefde een opponent af en rondde kalmpjes af. In de blessuretijd van de eerste helft benutte hij bovendien een strafschop. Antwerp is nog foutloos in de competitie en staat na zes duels bovenaan met achttien punten. 

'Nauwelijks een week geleden formuleerden sommige aanwezigen in Antwerps perszaal voor het eerst voorzichtig hun bedenkingen bij de achttienvoudig Nederlandse international. Janssen had er op dat moment net een slappe invalbeurt tegen Istanbul Basaksehir opzitten en had ook in de wedstrijden daarvoor zijn salaris van 2,5 miljoen euro netto per jaar nog niet kunnen verantwoorden', blikt Het Laatste Nieuws terug.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Maar soms moet je in het voetbal dus wat geduld hebben', voegt de meest gelezen krant van België eraan toe. 'Janssen bleef overigens heel de wedstrijden wegen op de bezoekende verdediging en was nuttig als aanspeelpunt. Dat Janssen nog een derde treffer zag afgekeurd worden wegens buitenspel, was een detail. De kritiek die er even dreigde te ontstaan, werd alleszins kordaat de kop ingedrukt.'

Ook de Gazet van Antwerpen komt tot inkeer. 'Mark van Bommel vertelt ons minstens twee keer per week dat hij zeer tevreden is over de spitsen in zijn selectie. Wij pruttelden vaak tegen, want Vincent Janssen haalde dit seizoen niet het niveau dat je van een Oranje-international mag verwachten, terwijl Michael Frey Michael Frey is – niet minder, maar vooral ook niet meer. Maar zie: Janssen raakt intussen wel op toerental. Als hij de lijn van de voorbije dagen kan doortrekken…'

Zelf zei Janssen dat hij inmiddels meer vertrouwen heeft gekregen. Dat hij zondag tegen AA Gent (1-2 zege) zijn eerste basisplaats kreeg in de competitie en meteen scoorde, hielp daarbij. 'Als de goals beginnen vallen, des te beter. Al is een doelpuntendroogte ook niet het einde van de wereld. Zeker niet als je wint', lacht hij. Van Bommel is blij voor Janssen. 'Niet scoren kan weleens wegen op een spits, maar bij Vincent had ik niet het gevoel dat dat het geval was. Hij creëerde veel, was sterk in de duels en maakte het twee keer fantastisch af.'

Niet alleen Janssen krijgt de complimenten in België. Ook Ekkelenkamp, goed voor twee assists, ontvangt positieve beoordelingen. De middenvelder krijgt van Het Nieuwsblad een 8, die vooral te danken is aan de schitterende pass waarmee hij de 3-1 van Sam Vines voorbereidde. 'Wat een pass van Jurgen. Hij moet ogen op zijn rug hebben. Maar ik heb ondertussen al wat met hem samengespeeld, en ik moet eerlijk zijn: ik verwachtte die pass ook een beetje', zegt Vines daar zelf over tegen de Gazet van Antwerpen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.