Dubbelslag Janssen helpt Van Bommel aan koppositie

Reacties

Het Antwerp van Mark van Bommel is de nieuwe koploper in de Belgische Pro League. Op eigen veld won The Great Old overtuigend van Union St. Gillis: 4-2, onder meer door twee goals van Vincent Janssen en twee assists van Jurgen Ekkelenkamp. Antwerp heeft na zes speelronden als enige ploeg nog geen puntenverlies geleden.

Dubbelslag Janssen helpt Van Bommel aan koppositie
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
4 - 2
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis

In de achtste minuut nam Antwerp na een leuke openingsfase, met dreiging over en weer, de leiding. Bart Nieuwkoop verlengde een voorzet van Koji Miyoshi ongelukkig in zijn eigen doel. Binnen het kwartier stonden de fans andermaal op de oude banken van het Bosuilstadion. Janssen kreeg een diepe bal van Ekkelenkamp, troefde een Brusselse verdediger af en rondde kalmpjes af: 2-0.

Union, dat zondag nog knap van stadgenoot Anderlecht won, was niet van de leg. Verre van, zelfs. De ploeg van Karel Geraerts bleef waar mogelijk de aanval kiezen en kwam halverwege de eerste helft terug in de wedstrijd. Siebe Van der Heyden kopte ongedekt raak uit een hoekschop. Senne Lynen (ex-Telstar) had een minuut later de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn poging eindigde net naast. Na een periode van relatieve rust volgde de beslissende wending in de wedstrijd.

Wat tot dan toe een hard maar fair gevecht was geweest, werd ontsierd door een veel te harde tackle van Union-middenvelder Lazare Amani. Na een interventie van de VAR volgde een rode kaart. Vanaf daar was het een gelopen race. Ekkelenkamp zette Sam Vines knap vrij voor Union-doelman Anthony Moris. Vines nam de bal eigenlijk niet goed aan, maar was toch in staat om te scoren. Om het feest voor de thee compleet te maken, kreeg Antwerp op slag van rust nog een strafschop na een overtreding op de opgestoomde back Jelle Bataille. Janssen zette zich achter de bal en scoorde feilloos.

Na rust was het tijd voor ontspanning. Voor beide ploegen was dit het sluitstuk van een extreem drukke maand op het veld. Omdat de wedstrijd gezien de ruime voorsprong én het mannetje meer van Antwerp wel gespeeld was, legden de ploegen niet overdreven veel energie meer in de tweede helft. Er vielen nog wel een doelpunt en een rode kaart: Union deed via een knappe goal van invaller Dennis Eckert (ex-Excelsior) wat terug, en eindigde zelfs met negen man. Oussama El Azzouzi, deze zomer overgekomen van FC Emmen, moest in de slotfase inrukken voor het neerhalen van een doorgebroken tegenstander.

Het bleef bij 4-2 voor de thuisploeg, die met achttien uit zes dus bovenaan staat. Dit weekend speelt Antwerp weer thuis, nu tegen Westerlo. Union moet op bezoek bij Zulte Waregem.

Pro League

Stand Pro League 2022/2023

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Genk
34
23
6
5
78-37
+41
75
2
Union Sint-Gillis
34
23
6
5
70-41
+29
75
3
Antwerp
34
22
6
6
59-26
+33
72
4
Club Brugge
34
16
11
7
61-36
+25
59
5
Gent
34
16
8
10
64-38
+26
56
6
Standard Luik
34
16
7
11
58-45
+13
55
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.