Janssen 'faalt op momenten van de waarheid' na opvallende basisplek

Reacties

Vincent Janssen heeft donderdag zijn kans niet kunnen pakken in de basisopstelling van Antwerp FC. De spits kreeg tegen Drita (0-2 zege) verrassenderwijs de voorkeur boven Michael Frey, maar maakte geen indruk op de Belgische pers. 'Janssen faalt op momenten van de waarheid', kopt Het Nieuwsblad in de spelersbeoordelingen na het duel in Kosovo.

Janssen 'faalt op momenten van de waarheid' na opvallende basisplek
Drita
Drita
0 - 2
Antwerp
Antwerp

Janssen stond vorige week ook in de basis tijdens de eerste ontmoeting met Drita (0-0). Hij werd daarna gepasseerd voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, uit bij KV Mechelen. Zijn vervanger Michael Frey was verantwoordelijk voor beide doelpunten (0-2 zege) en leek daarom de meest logische keuze om de spitspositie ook in Kosovo invulling te geven. Toch opteerde trainer Mark van Bommel voor zijn landgenoot.

Janssen stond 68 minuten op het veld en wordt beoordeeld met een 5,5. 'Een paar keer gevaarlijk opgedoken, maar op het moment van de waarheid was zijn afwerking niet goed genoeg', oordeelt Het Nieuwsblad. Janssen kwam weinig in het stuk voor. Hij werd nauwelijks bereikt door zijn ploeggenoten en pakte in zijn laatste minuut een gele kaart toen hij moest meeverdedigen bij het worstelende Antwerp. Frey was zijn vervanger, maar vertolkte ook geen hoofdrol. 

Wie wel massaal wordt bewierookt in de Belgische pers, is de maker van de 0-1: Laurit Krasniqi. Hij is uitgerekend de enige speler bij Antwerp met Kosovaarse roots en speelde pas zijn derde officiële wedstrijd voor de club. 'Dit is hartstikke mooi voor hem', jubelt Van Bommel in de Belgische pers. 'Als Kosovaar leefde hij sowieso al met veel spanning naar deze wedstrijd toe en als je dan je eerste doelpunt kan maken... Het was bovendien nodig, na een moeilijke eerste helft.'

Krasniqi vertelde op de persconferentie na afloop dat het besef nog niet is doorgedrongen. 'Ik weet alleen dat ik niet veel ga slapen', stamelde de matchwinner. 'Er was echt heel veel familie van mij aanwezig. M’n ouders, ooms, tantes, neven, noem maar op. In het begin had ik wel wat stress, zeker met die hevige sfeer in het stadion, maar uiteindelijk ging alles vanzelf en heb ik kunnen genieten.'

Laurit Krasniqi spreekt na afloop de spelersgroep toe en begroet zijn familie (vanaf minuut 8:37).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.