Invaller Janssen ziet concurrent schitteren en ereronde lopen

Mark van Bommel heeft met Antwerp FC het KV Mechelen van Danny Buijs verslagen. De doelpunten werden gemaakt door een concurrent van Vincent Janssen, die zelf na ruim een uur mocht invallen.

© IMAGO
Mechelen
Mechelen
0 - 2
Antwerp
Antwerp

Toby Alderweireld begon bij Antwerp in de basis en liet zich na een half uur zien. De verdediger stuurde Michael Frey met een knappe pass de diepte in. Frey nam de bal goed aan en sleepte de bal stijlvol voor zijn rechtervoet. De Zwitser haalde vervolgens verwoestend uit. De bal vloog in de rechterhoek: 0-1.

De knappe goal van Frey kreeg al snel een fijn vervolg voor de ploeg van Van Bommel. Dries Wouters maakte in het strafschopgebied twee onbeholpen overtredingen achter elkaar, waardoor de scheidsrechter niet veel anders kon dan de bal op de stip leggen. Frey ging achter de bal staan en koos ervoor om keihard uit te halen. De bal ging door het midden en raakte Mechelen-doelman Gaëtan Coucke, maar vloog wel in het doel: 0-2.

In de tweede helft gebeurde er lang niet veel voor beide doelen. Na 66 minuten viel Vincent Janssen in namens Antwerp en zag hij zijn concurrent Frey een ereronde lopen. De spits gaf een aantal fans een highfive en werd met gejuich naar de kant begeleid. Het was voor Janssen zijn debuut in de Jupiler Pro League.

Een kwartier voor tijd werd Mechelen wakker en kwam het beter in de wedstrijd. De ploeg van Buijs kreeg twee goede kansen op rij. De grootste was voor de Oekraïner Marian Shved. De bal bleef na een halve redding van Antwerp-doelman Jean Butez hangen in het strafschopgebied, waarop de aanvaller de bal voor zijn voeten kreeg. Maar hij schoot de bal over het doel. Vijf minuten voor tijd moest Butez nog een keer handelend optreden, maar bleef het bij 0-2.