Van Bommel blijft foutloos met Antwerp mede dankzij eerste goal Janssen

Vincent Janssen heeft zondagmiddag zijn eerste officiële treffer voor Antwerp FC gemaakt. De ploeg van trainer Mark van Bommel boekte op bezoek bij AA Gent zijn vijfde overwinning van het seizoen.

Gent
Gent
1 - 2
Antwerp
Antwerp

Antwerp was in de competitie nog foutloos, maar werd donderdag wel uitgeschakeld door Istanbul Basaksehir in de play-offs van de Conference League. Drie dagen later leek Gent de Europese kater nog wat te vergroten toen Sven Kums al snel scoorde met een van richting veranderde vrije trap, maar via Janssen stelde The Great Old snel orde op zaken. Nadat de bal bij een spelhervatting in het strafschopgebied bleef hangen, prikte de 28-jarige spits raak.

Het was het begin van de ommekeer voor Antwerp, want weer tien minuten later zette Michael Frey de bezoekers op voorsprong. De Zwitserse spits mocht na ingrijpen van de VAR aanleggen vanaf elf meter en faalde niet: 1-2. Nog voor rust verdubbelde Janssen de marge bijna, maar doelman Davy Roef liet zich niet verrassen. Vlak daarna zag de Oranje-international zijn concurrent Frey geblesseerd naar de kant gaan.

Na rust hield Antwerp de voorsprong vast, al waren er nog wel mogelijkheden voor Gent. Zo blijft de ploeg van Van Bommel foutloos in de Belgische competitie, wat na zes speelronden resulteert in de koppositie. RC Genk heeft evenveel punten, maar speelde al een wedstrijd meer omdat het thuisduel van Antwerp met Union Sint-Gillis vanwege de Europese beslommeringen is verplaatst naar woensdag 31 augustus.