Deceptie voor Van Bommel: Europees avontuur Antwerp beëindigd

Voor Mark van Bommel en zijn Antwerp FC zit het Europese seizoen er na donderdagavond al op. De Nederlandse trainer zag de Belgische club in eigen huis onderuit gaan tegen het Turkse Basaksehir.

Antwerp
Antwerp
1 - 3
İstanbul Başakşehir

Antwerp wist vorige week met een gelijkspel (1-1) te vertrekken uit Turkije en hoopte in Bosuilstadion Basaksehir over de knie te kunnen leggen. De huidige nummer twee in Süper Lig nam echter na acht minuten de leiding via Berkay Özcan. Antwerp ging met Jurgen Ekkelenkamp in de basis op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er na rust. Michael Frey benutte na een klein uur spelen een strafschop: 1-1.

Van Bommel kreeg al snel een nieuwe dreun te verwerken. Twee minuten na de gelijkmaker hielp de Italiaan Stefano Okaka Basaksehir op 1-2. Bij Antwerp kwam vervolgens Vincent Janssen binnen de lijnen. De Oranje-international kon niet het verschil maken voor The Great Old. Invaller Danijel Aleksic van Basaksehir velde in de slotfase met de 1-3 het vonnis over het ambitieuze Antwerp van Van Bommel en technisch directeur Marc Overmars.

Anderlecht
Anderlecht
ns
0 - 1
BSC Young Boys

Anderlecht had met Wesley Hoedt de uitwedstrijd bij Young Boys gewonnen (0-1), maar de voorsprong uit Zwitserland verdampte al voor rust in het Lotto Park. Elia Meschack scoorde na een klein half uur spelen voor de Zwitsers. De voorsprong hield Young Boys de gehele wedstrijd vast, waardoor verlenging noodzakelijk bleek. Daarin werd niet meer gescoord. In de daaropvolgende strafschoppenserie bleek Anderlecht het koelbloedigst: 3-1. Hoedt benutte één van de penalty's van Paarswit, dat zich in de groepsfase van de Conference League mag melden.

Nice
Nice
nv
2 - 0
Maccabi Tel Aviv

OGC Nice moest donderdag in de Allianz Riviera aan de bak om toch de groepsfase van de Conference League te bereiken ten koste van Maccabi Tel Aviv. Na de nederlaag in de heenwedstrijd (1-0) startten Calvin Stengs en Pablo Rosario op de bank bij Nice. Zij zagen hoe Alexis Claude-Maurice de thuisploeg na een half uur spelen op 1-0 bracht. Maccabi, met voormalig PSV'er Eran Zahavi en Joris van Overeem als invallers, kon niet tot scoren komen in Nice en de Fransen beslisten het tweeluik in de verlenging. Alexis Beka Beka maakte de 2-0. Nice stond op dat moment met tien man na rood voor Amine Gouiri.