Antwerp voorkomt op de valreep eerste nederlaag onder Van Bommel

Antwerp FC heeft een nederlaag afgewend in de eerste wedstrijd tegen Istanbul Basaksehir in de laatste voorronde van de Conference League. De ploeg van Mark van Bommel keek een groot gedeelte van de tweede helft aan tegen een 1-0 achterstand, maar speelde dankzij een late treffer met 1-1 gelijk. Antwerp trad aan zonder de geschorste Vincent Janssen, maar met Jurgen Ekkelenkamp.

İstanbul Başakşehir
1 - 1
Antwerp
Antwerp

Van Bommel ruimde voor het eerst een basisplaats in voor Ekkelenkamp, die verantwoordelijk was voor de eerste serieuze kans van de wedstrijd. Na voorbereidend werk van Michael Frey en Alhassan Yusuf ontliep Ekkelenkamp de buitenspelval en ontstond een schietkans vanuit een lastige hoek. Zijn inzet vloog voorlangs. Het was het startsein voor een goede fase van Antwerp, terwijl Basaksehir enkele halve kansen kreeg.

Doelpunten vielen desondanks niet in de eerste helft. Vijf minuten na de pauze ging het toch mis voor Antwerp. Mounir Chouiar schudde verdediger Dinis Almeida makkelijk van zich af en plaatste de bal op fraaie wijze in de verre rechterhoek. Na ruim een uur miste Mounir een goede kans op de 2-0 in een rebound. De reactie van Antwerp liet te wensen over, maar vlak voor tijd stelden de bezoekers toch een gelijkspel veilig.

Het was Almeida die er 1-1 van maakte in minuut 88. Na een voorzet van Sam Vines was de verdediger trefzeker met een diagonale kopbal. Daarmee bezorgde hij Antwerp een goede uitgangspositie en voorkwam hij de eerste officiële nederlaag onder leiding van Van Bommel. Volgende week wacht de return op De Bosuil.