Jacht op WK-ticket begint voor Oranje met uitwedstrijd tegen Turkije

Reacties

Een dag na de loting is ook het programma van de Europese WK-kwalificatiereeks bekend geworden. Voor het Nederlands elftal begint de weg richting Qatar op woensdag 24 maart met een uitwedstrijd tegen Turkije.

Jacht op WK-ticket begint voor Oranje met uitwedstrijd tegen Turkije
© Pro Shots

Daarmee komt de wens van Frank de Boer uit. De bondscoach zei maandag na de loting al te hopen op serieuze tegenstand in de interlandperiode van maart, aangezien er richting het EK van komende zomer nog maar weinig ruimte is om toe te werken naar dat toernooi. Oranje komt in maart verder nog uit tegen Letland (thuis) en Gibraltar (uit).

In september gaat de WK-kwalificatiereeks daarna verder met wedstrijden tegen Noorwegen (uit), Montenegro (thuis) en Turkije (thuis). In oktober staan twee duels op de rol: met Letland (uit) en Gibraltar (thuis). In november vormen de wedstrijden tegen Montenegro (uit) en Noorwegen (thuis) het slotstuk van de jacht op een WK-ticket.

Om zich rechtstreeks te plaatsen voor het WK, moet het Nederlands elftal als eerste eindigen in Groep G. Bij een tweede plek wacht nog een traject via de play-offs, waarin drie tickets te verdienen zijn. In 2018 liep Oranje plaatsing voor het WK in Rusland mis. Vier jaar eerder werd Nederland op het WK in Brazilië nog derde onder leiding van Louis van Gaal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer WK Kwalificatie Europa
Meer over WK Kwalificatie Europa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.