Italiaanse media zien een vleugje Van Basten bij 'magisch' Napoli

Reacties

De 0-1 zege bij AS Roma is een overwinning van historische waarde voor Napoli. De ploeg van Luciano Spalletti heeft nu elf keer achter elkaar gewonnen en een duikje in de geschiedenis laat zien hoe bijzonder dit is.

Italiaanse media zien een vleugje Van Basten bij 'magisch' Napoli
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
0 - 1
Napoli
Napoli

Napoli zegevierde door een werkelijk prachtig doelpunt van de van een blessure teruggekeerde Victor Osimhen. De overwinning brengt de Zuid-Italiaanse club overtuigend op de eerste plaats, drie punten boven naaste achtervolger AC Milan. Maar dat niet alleen. De koploper heeft elf wedstrijden op een rij gewonnen, voor de tweede keer sinds het seizoen 1929/30. Tussen april en september 1986 behaalde Napoli onder coach Ottavio Bianchi dezelfde prestatie.

Lees verder onder de tweet. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tuttosport spreekt dan ook van een 'magische reeks' van de Italiaanse topploeg. Toch is het in de kranten vooral doelpuntenmaker Osimhen die de credits krijgt. La Gazzetta dello Sport omschrijft de treffer als een 'geweldige knal' vanuit een 'onbestaande schiethoek'. 'Het herinnert aan grote spitsen uit het verleden, van Gigi Riva tot Marco van Basten. Maar uiteindelijk is Osimhen uniek in zijn soort', stelt de krant.

Meesterwerk
Corriere dello Sport is eveneens vol lof over het 'geweldige' team. 'Niet alleen omdat Napoli AS Roma tachtig minuten lang verplettert op het veld en het zelfs maar één schot op doel ontzegt. Niet alleen omdat de diagonaal waarmee Osimhen Rui Patricio doorboort een meesterwerk is, maar omdat de ploeg in het laatste kwartier constant op de helft van de tegenstander speelt.'

Trainer Spalletti is ook enthousiast over zijn elftal en spits. 'We hebben Osimhen nodig omdat hij dingen doet die alleen hij kan. Hij is belangrijk voor de volledigheid van het team, zelfs in verdedigend opzicht.' De spits zelf was vooral blij weer terug te zijn van zijn wekenlange blessureleed. 'Ik draag het doelpunt op aan mijn dochters, mijn partner en aan de anderen die dichtbij me zijn geweest in de moeilijke weken', sprak hij zijn dank uit bij het Italiaanse DAZN.

Spelersprofiel

V. Osimhen


Geboortedatum:
29 december 1998
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Lagos
Nationaliteit
Nigeria
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
78 kg
Huidige club:
Napoli
Serie A

Stand Serie A 2022/2023

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
38
28
6
4
77-28
+49
90
2
Lazio
38
22
8
8
60-30
+30
74
3
Internazionale
38
23
3
12
71-42
+29
72
4
AC Milan
38
20
10
8
64-43
+21
70
5
Atalanta Bergamo
38
19
7
12
66-48
+18
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Napoli
Meer over Napoli
Meer Serie A
Meer over Serie A
Meer V. Osimhen
Meer over V. Osimhen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.