Isco komt gebrand en verrassend fit uit Madrileense schaduw

Reacties

Isco heeft zich vol overgave gestort op zijn nieuwe kans bij Real Madrid. De aanvallende middenvelder wil onder Carlo Ancelotti weer uit de schaduw treden.

Isco komt gebrand en verrassend fit uit Madrileense schaduw
© Pro Shots

De 29-jarige Isco verpieterde afgelopen seizoen. Ondanks de nodige personele problemen liet Zinedine Zidane hem als basiskracht links liggen. De uitgesproken wens zijn licht elders te willen opsteken, had zijn zaak geen goed gedaan. Een zomers afscheid leek voor beide partijen de beste oplossing.

De wisseling van de wacht heeft de perspectieven veranderd. Met de entree van Ancelotti als opvolger van Zidane is er voor Isco weer licht aan de Madrileense horizon verschenen. Juist onder de Italiaanse coach kende hij zijn beste jaren bij De Koninklijke. Met zeventien goals en 21 assists in 106 duels drukte Isco een stempel op die periode.

De herinnering aan die mooie tijden hebben Isco gemotiveerd om voor zijn kans te gaan in Santiago Bernabéu. De aanvallende middenvelder heeft Ancelotti verrast met zijn fysieke toestand bij de start van de voorbereiding. Hij heeft zijn vrije maanden gebruikt om in topconditie te komen en de twijfels bij de fans over zijn (over)gewicht weg te nemen. In afwachting van de terugkerende internationals laat hij zich gelden.

De concurrentie is nog immer groot voor Isco. Onder anderen Luka Modric, Toni Kroos, Federico Valverde, Martin Ødegaard en Dani Ceballos azen ook op een plek in het middenrif van het keurcorps van Ancelotti. Zijn overtuigende start van de voorbereiding is een signaal aan de Italiaanse trainer dat hij nog genoeg in zijn mars heeft en nog genoeg kan betekenen voor De Koninklijke.

Het is ook een signaal voor andere clubs, mocht Isco toch weer op een zijspoor belanden in Madrid en een nieuwe uitdaging willen aangaan. Arsenal heeft naar verluidt al een balletje opgegooid. Isco gaat eerst voor De Koninklijke. Gezien zijn contract – tot medio 2022 en met een jaarsalaris van zes miljoen euro per jaar – zou hij zich bij voldoende speeltijd daar meer dan gelukkig voelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.