Invaller Memphis schiet Atlético naar halve finale Copa del Rey

Reacties

Atlético Madrid staat in de halve finale van de Copa del Rey. Thuis tegen Sevilla had de ploeg van Diego Simeone het donderdag lastig, invaller Memphis Depay besliste het treffen met het enige doelpunt. Na de eliminatie van Real Madrid en Barcelona is Atlético de favoriet voor de eindzege in dit toernooi.

Invaller Memphis schiet Atlético naar halve finale Copa del Rey
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 0
Sevilla
Sevilla

Nahuel Molina werd in het strafschopgebied gevloerd door Marcão, zodat Atlético een uitgelezen kans kreeg om de score te openen. De inzet van Antoine Griezmann deed denken aan die van David Beckham twintig jaar geleden in Turkije: de Franse sterspeler gleed uit waardoor zijn poging meters over het doel vloog. Afgezien van dat moment had de eerste helft eigenlijk weinig om het lijf, Sevilla bleef vrij eenvoudig op de been.

In de tweede helft werd het moeilijker. Griezmann was de eerste die dreiging toonde. Eerst met een omhaal die op het dak van het doel belandde, een paar minuten later met een doelpunt dat door de grensrechter geannuleerd werd. Zijn volley werd een goal, maar het was buitenspel. Memphis, amper een minuut in het veld, was de volgende die Ørjan Lyland passeerde, ook de Nederlander mocht uiteindelijk niet juichen vanwege buitenspel.

Van uitstel kwam geen afstel. Ángel Correa, ook een invaller, kwam na een goede actie in de zestien en schoof de bal opzij naar Memphis, die vanaf een paar meter een koud kunstje had aan het scoren van de 1-0. Sevilla, hopeloos uit vorm, had niet de vorm om in de slotfase nog een enorm offensief op poten te zetten. Een grote kans kwam er wel: Erik Lamela zette voor, Sergio Ramos kon van heel dichtbij inkoppen maar zijn inzet vloog over het doel. Even leek Sevilla een strafschop te krijgen in blessuretijd, de VAR greep terecht in en dat was het laatste moment van opwinding.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Los Colchoneros gaan zodoende naar de laatste vier van de beker, net als Real Sociedad, Mallorca en Athletic Bilbao. De loting voor die wedstrijden vindt vrijdag plaats. De heenwedstrijden zijn op 6, 7 of 8 februari, de returns op 27, 28 of 29 februari. De finale is op 6 april in Sevilla.

Bekijk hier al onze video's
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer Sevilla
Meer over Sevilla
Meer Copa del Rey
Meer over Copa del Rey
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.