Iniesta kritisch op 'lelijke' handelwijze Barça: 'Positie Valverde nu erg verzwakt'

Reacties

Andrés Iniesta vindt het weinig chique hoe Barcelona omspringt met trainer Ernesto Valverde. De 35-jarige middenvelder van Vissel Kobe laat zich in een radio-interview kritisch uit over de handelwijze van zijn oude club.

Iniesta kritisch op 'lelijke' handelwijze Barça: 'Positie Valverde nu erg verzwakt'
© Pro Shots

De positie van Valverde is nadrukkelijk aan het wankelen gebracht nadat Barcelona afgelopen donderdag op pijnlijke wijze werd uitgeschakeld door Atlético Madrid in de halve finale om de Spaanse Super Cup. Afgelopen weekend flirtte Barça vervolgens nadrukkelijk met een terugkeer van Xavi. Ook zou Ronald Koeman zijn gepolst om als trainer terug te keren in Camp Nou.

Hoewel beide oud-spelers ervoor bedankten om tussentijds in te stappen, is de kans nog steeds aanwezig dat Valverde deze maandag wordt ontslagen. Iniesta denkt er het zijne van. 'Als dit allemaal klopt, dan is de manier waarop dit wordt gedaan vrij lelijk. Ik denk dat er altijd respect zou moeten zijn voor de trainer. Zijn positie is nu wel erg verzwakt', klonk het tegen Onda Cero.

Iniesta werd ook gevraagd naar wie de opvolger zou moeten zijn van Valverde: Xavi of Koeman. 'Voor iedereen valt wel iets te zeggen. Guardiola was trainer van Barça B toen hij het eerste elftal overnam. Xavi kent de club van binnenuit en zal alle variabelen hebben geanalyseerd. Koeman heeft weer veel ervaring als coach en Xavi begint pas net, maar ervaring zegt ook niet altijd alles.'

Persoonlijk heeft Iniesta een prima relatie met Valverde en vindt de huidige situatie dan ook pijnlijk. 'Maar niet alleen voor de trainer, ook voor de club en de fans.' Volgens berichten in Spaanse media praat voorzitter Josep Maria Bartomeu deze ochtend met de huidige coach van Barcelona. De kans is groot dat Valverde te horen krijgt dat hij moet vertrekken. Mauricio Pochettino wordt genoemd als zijn opvolger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.