Opmerkelijke twist: 'Pochettino topkandidaat voor opvolging Valverde'

Reacties

Mauricio Pochettino is binnen Barcelona naar voren geschoven als topkandidaat om Ernesto Valverde op te volgen. President Josep Bartomeu ziet de voormalige manager van Tottenham Hotspur graag in Camp Nou aan de slag gaan.

Opmerkelijke twist: 'Pochettino topkandidaat voor opvolging Valverde'
© Pro Shots

De positie van Valverde staat momenteel enorm ter discussie binnen Barcelona. Een groot deel van de clubleiding zou het vertrouwen in de coach verloren zijn en in Spanje wordt volop gespeculeerd over mogelijke opvolgers. Clubicoon Xavi en Ronald Koeman zouden toenaderingen al hebben afgewezen.

Het goed ingevoerde radiostation RAC 1 meldt dat er vanuit de club na die afwijzingen is doorgeschakeld. Bartomeu heeft Pochettino naar voren geschoven als topkandidaat. Het voordeel voor de Argentijnse coach is dat hij zijn handen vrij heeft om aan de slag te gaan na zijn vertrek bij Tottenham in november 2019.

Pikant is dat Pochettino een verleden heeft bij Espanyol. In het verleden riep de voormalige verdediger en trainer van de stadgenoot nooit aan de slag te zullen gaan bij Barcelona, zoals hij volgens hemzelf ook nooit aan de slag zou gaan bij Arsenal. 'Ik zou nog liever op mijn boerderij in Argentinië gaan werken dan op die bepaalde plekken', zei de coach zelfs.

Koeman
Er wordt snel meer duidelijkheid verwacht over de toekomst van Valverde, wiens contract sowieso komende zomer afloopt. Na het EK komende zomer is Koeman ook pas beschikbaar. De Oranje-bondscoach wil sowieso met het Nederlands elftal naar het eindtoernooi. Voor Koeman gaan, zou voor Barcelona bij een snel vertrek van Valverde dus betekenen dat er een tussenoplossing gezocht moet worden met een interim-coach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.