'Xavi vindt het te vroeg om nu al aan de slag te gaan bij Barça'

Reacties

Het lijkt er sterk op dat Xavi niet deze week al terugkeert bij Barcelona als hoofdtrainer. Meerdere Spaanse media melden dat het waarschijnlijk pas komende zomer tot een hernieuwde samenwerking komt, al klinkt er ook een ander geluid.

'Xavi vindt het te vroeg om nu al aan de slag te gaan bij Barça'
© Pro Shots

Volgens Mundo Deportivo heeft Xavi de knoop al doorgehakt: hij komt niet nu al naar Barcelona. De 39-jarige oud-speler wil zijn contract bij zijn huidige werkgever Al-Sadd respecteren en heeft twijfels of het nu wel het juiste moment is om in te stappen. Hij staat er wel voor open om komende zomer als trainer terug te keren in Camp Nou. Dat zouden bronnen rondom Barça hebben laten weten aan de Catalaanse sportkrant. Ook RAC1 en AS melden dit.

Opmerkelijk genoeg heeft Sport een andere lezing. Die krant stelt dat Xavi ernaar neigt om ja te zeggen tegen Barcelona, al heeft het zijn voorkeur om pas in de zomer aan de slag te gaan. De gesprekken over zijn aanstelling zijn echter nog gaande en de Barça-delegatie bestaande uit Éric Abidal en Oscar Grau zou nog altijd goede hoop hebben dat de voormalige middenvelder wel al direct wil beginnen als opvolger van Ernesto Valverde.

Ondertussen gaat Valverde er vanuit dat hij maandag gewoon op de training moet verschijnen, als Barcelona begint aan de voorbereiding op het competitieduel met Granada van aankomend weekend. De huidige trainer van de kampioen van Spanje is niet blij met de manier waarop de gesprekken met Xavi via de media naar buiten zijn gekomen, maar is vastberaden zijn werk professioneel te blijven uitvoeren totdat hem anders wordt verteld.

Valverde heeft nog een contract tot komende zomer en het is niet uitgesloten dat hij het seizoen afmaakt als Xavi nee zegt tegen het aanbod van Barcelona om per direct terug te keren in Camp Nou. De afgelopen zomer gestopte clubicoon kreeg dit weekend in Qatar bezoek van directeuren Abidal en Grau, omdat zij hoopten hem per direct te kunnen vastleggen als nieuwe trainer en wilden nog deze zondag uitsluitsel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.