Rome, Liverpool en nu Jeddah: positie Valverde staat ter discussie

Reacties

Ernesto Valverde is ongetwijfeld wel eens beter aan het nieuwe jaar begonnen. De trainer van Barcelona begon 2020 meteen met een flinke domper: de uitschakeling tegen Atlético Madrid in de halve finale van de strijd om de Super Cup (2-3). En dus gonst het alweer van geruchten over een vertrek.

Rome, Liverpool en nu Jeddah: positie Valverde staat ter discussie
© Pro Shots

Meteen nadat Barcelona de finale van komende zondag in Saoedi-Arabië was misgelopen, trokken sommige Spaanse media alweer de vergelijking met de manier waarop de Catalanen de laatste twee jaar hun Waterloo vonden in de Champions League. Beide keren ging het mis buiten Camp Nou – in Rome en in Liverpool – en beide keren gaf Barça een riante voorsprong uit de heenwedstrijd uit handen.

Hoewel deze halve finale tegen Atlético over één wedstrijd ging, past de nederlaag van donderdagavond in Jeddah volgens Marca verder naadloos in dat rijtje. Weer ging Barcelona buiten het eigen stadion ten onder in de jacht op een prijs en weer gaf het een voorsprong uit handen: van 2-1 werd het in de laatste tien minuten nog 2-3. En dus nemen de twijfels over de toekomst van Valverde toe.

Volgens het Catalaanse radiostation RAC1 is zijn positie maandag zelfs al onderwerp van gesprek als de directie van Barcelona bij elkaar komt. In Saoedi-Arabië waren er al fans op de tribune te zien die middels spandoeken duidelijk maakte dat ze klaar zijn met de huidige trainer. Andere Spaanse media schrijven dat voorzitter Josep Maria Bartomeu absoluut niet van plan is om nu te breken met Valverde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Valverde moest na afloop ook reageren op die uitingen van de fans en de verhalen in de Spaanse pers. 'Als trainer weet je dat de situatie instabiel wordt als de resultaten uitblijven. Het is onvermijdelijk dat er over mij wordt gepraat. Dat is iets waar je als trainer geen controle over hebt.' Guillermo Amor liet namens Barça weten dat er 'niets valt te zeggen' over Valverde. 'We zijn erg geïrriteerd dat we verloren hebben.'

Fouten
Dat gold ook zeker voor Valverde, die kort na het duel een gefrustreerde indruk maakte. 'Het leek alsof we de wedstrijd onder controle hadden, een paar fouten zijn ons fataal geworden. Zij hebben een geweldige ploeg, je kan het je niet veroorloven de kluts kwijt te raken. We domineerden de wedstrijd, maar betaalden de rekening voor balverlies in de tweede helft. Maar voetbal is nu eenmaal een spel van fouten.'

Antoine Griezmann meent dat de fouten die Barcelona donderdagavond maakte, de club later in het seizoen nog duur komen te staan als het die blijft maken. 'Ik weet niet wat er gebeurde. Wij maakten fouten en zij hadden op het einde nog meer over. We maakten fouten in de passing. Dat zijn kleine dingen die ervoor zorgen dat je een wedstrijd niet wint. Of de titel of de Champions League...'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.