Keert Xavi terug in Camp Nou? Barça wil nog deze zondag uitsluitsel

Reacties

Barcelona wil nog deze zondag van Xavi weten of hij het ziet zitten per direct de nieuwe hoofdtrainer te worden. Dat melden diverse Spaanse media, waaronder de twee grote Catalaanse sportkranten.

Keert Xavi terug in Camp Nou? Barça wil nog deze zondag uitsluitsel
© Pro Shots

Xavi, nu nog werkzaam in Qatar als trainer van Al-Sadd, staat deze zondag groot op de cover van Sport en Mundo Deportivo. De oud-speler van Barça kreeg dit weekend bezoek van technisch directeur Éric Abidal en algemeen directeur Oscar Grau. Hun aanbod was kraakhelder: Xavi moet per direct de opvolger worden van Ernesto Valverde en kan een contract tekenen tot medio 2022.

Volgens de berichten in de Spaanse media is Xavi overvallen door het voorstel van Barcelona. Natuurlijk is de 39-jarige clubicoon vereerd dat ze hem in Camp Nou als de man zien onder wie de sportieve revolutie moet worden ingezet. Maar dat Barça al zo snel na zijn afscheid als speler op de stoep staat, had hij niet verwacht. Het liefst zou Xavi het seizoen bij Al-Sadd daarom afmaken.

De cover van Sport laat aan duidelijkheid niets te wensen over: 'Xavi neemt zijn besluit vandaag.'
De cover van Sport laat aan duidelijkheid niets te wensen over: 'Xavi neemt zijn besluit vandaag.'

Xavi heeft Abidal en Grau daarom om bedenktijd gevraagd, maar zal nog deze zondag moeten laten weten wat hij doet. Als hij ja zegt, is de verwachting dat hij maandag al wordt gepresenteerd als opvolger van Valverde. Anders moet Barça op zoek naar een tijdelijke oplossing en is de kans heel groot dat Xavi komende zomer alsnog terugkeert in Camp Nou als hoofdtrainer.

Eén ding staat inmiddels wel vast: de dagen van Valverde als trainer van Barcelona zijn geteld. Voorzitter Josep Maria Bartomeu hield lang vast aan de man die de club twee landstitels bezorgde, maar niet aan nieuwe successen in de Champions League hielp. De nederlaag tegen Atlético Madrid in de halve finale om de Super Cup betekende uiteindelijk de spreekwoordelijke druppel.

Xavi zelf hield zich zaterdagavond op de vlakte nadat hij met Al-Sadd de finale om de Qatar Cup had bereikt. 'Ik kan niet ontkennen dat het mijn droom is om ooit trainer van Barcelona te worden. Dat heb ik al vaker gezegd. Iedereen weet dat ik een Barcelona-fan ben en dat de club in mijn hart zit. Voor nu heb ik echter gefocust op Al-Sadd.' Bij die club begon hij afgelopen zomer als trainer.

Al-Sadd directeur Ghulam Al Balushi bevestigde zaterdag dat er gesprekken gaande zijn tussen Xavi en Barcelona. De hoofdpersoon zelf weigerde dat te doen. 'Abidal is mijn vriend, ik heb hem al zo vaak ontmoet. Ik respecteer Barcelona, ik respecteer Valverde en ik respecteer mijn contract. Ik ben heel blij dat ik de trainer van Al-Sadd mag zijn. Meer kan ik er niet over zeggen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.