Vuur bij Barça laait op: Valverde wankelt meer dan ooit

Reacties

Bij Barcelona wordt achter de schermen druk gezocht naar een opvolger van Ernesto Valverde. De toekomst van de hoofdcoach is uiterst onzeker, volgens grote Spaanse media zijn Xavi en Ronald Koeman al benaderd.

Vuur bij Barça laait op: Valverde wankelt meer dan ooit
© Pro Shots

De druk op Valverde is de laatste dagen enorm toegenomen. Al langer was er ontevredenheid bij bepaalde geledingen binnen de club over de speelstijl en de nederlaag tegen Atlético Madrid in de halve finale om de Spaanse Super Cup kan weleens de druppel zijn geweest. Zondagavond is er een belangrijke bestuursvergadering, waarbij vergaderd zal worden over de positie van Valverde.

In aanloop naar die vergadering zouden diverse kandidaten al gepolst zijn voor de functie van trainer. Barcelona-icoon Xavi zou toenaderingen hebben afgewezen, datzelfde deed Ronald Koeman volgens El Mundo Deportivo.

De positie van de Oranje-bondscoach is duidelijk. Koeman doet met het Nederlands elftal sowieso het EK komende zomer en is voor die tijd dus niet te halen door Barcelona. Een oplossing voor de koploper van Spanje zou kunnen zijn om voor een tussenpaus te kiezen voor de periode tot het EK. Naast Koeman wordt ook onder anderen de Belgische bondscoach Roberto Martínez genoemd als serieuze kandidaat om komende zomer de nieuwe hoofdtrainer te worden.

De vraag is of Barcelona tot die tijd het vertrouwen in Valverde houdt. Het contract van de huidige trainer loopt komende zomer sowieso af. Het benaderen van Xavi om de leiding direct over te nemen, zegt veel over het vertrouwen van de Barcelona-leiding in Valverde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.