Imponerend PSV schudt Sparta van zich af en blijft foutloos

Reacties

PSV gaat als koploper de interlandperiode in. De uitstekend spelende formatie van Peter Bosz kreeg zondag Sparta Rotterdam op de knieën dankzij goals van Malik Tillman, Johan Bakayoko, Yorbe Vertessen en Luuk de Jong en blijft foutloos in Eredivisie-verband.

Imponerend PSV schudt Sparta van zich af en blijft foutloos
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
0 - 4
PSV
PSV

Bosz handhaafde het elftal dat midweeks met 2-2 gelijkspeelde tegen Sevilla in de Champions League. Dat betekende dat Tillman opnieuw aan de aftrap verscheen. De 21-jarige middenvelder viel vlak voor rust op doordat er door zijn toedoen een streep ging door de 0-1 van Luuk de Jong. De aanvaller had erg fraai raak gekopt, maar het feest van PSV ging niet door omdat Tillman in de ogen van de arbitrage zo'n tien seconden voor de goal een overtreding had gemaakt op Jonathan De Guzman.

In de eerste helft zat het PSV sowieso niet mee op het sfeervolle Kasteel. Tillman stuitte al vroeg op de voor Oranje opgeroepen Nick Olij en Noa Lang zag een fraaie pegel op de lat uiteenspatten. Diezelfde Lang viel nog in de eerste helft uit met een hamstringblessure. De vleugelflitser werd afgelost door Hirving Lozano.

De Mexicaan was na 51 minuten een van de tussenstationnetjes in de fraaie aanval die de 0-1 betekende. Het was Jerdy Schouten die de Sparta-defensie openbrak met een ragfijne pass, waarna de bal via Lozano en De Jong voor de voeten van Tillman belandde, die koeltjes afrondde.

Bakayoko schiet heerlijk raak 
Sparta liet zich in offensief nauwelijks gelden, waardoor de 0-2 van Bakayoko veel had van een Vorentscheidung. De rechtsbuiten trok naar binnen om vervolgens vernietigend uit te halen met links. De thuisploeg, die begin dit seizoen nog knap met 2-2 gelijkspeelde tegen Feyenoord, kreeg geen voet aan de grond en speelde zeker na de tweede tegengoal een verloren wedstrijd. Dat was ook omdat PSV de thuisploeg daartoe geen enkele kans gaf door vroeg druk te zetten en balverlies uit te lokken.

Tien minuten voor tijd boorde de ingevallen Vertessen het laatste restje hoop van Sparta de grond in door keihard raak te schieten uit een rebound. Olij had hiervoor nog wel knap gered op een kopbal van Guus Til. Het laatste woord was aan De Jong. De aanvalsleider zag eerst zijn strafschop worden gekeerd door Olij, maar toonde zich alert in de nastoot. De penalty werd toegekend voor een overtreding van Saïd Bakari op Lozano.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PSV blijft zo na acht speelrondes foutloos en leidt de dans met twee punten meer dan AZ, dat eerder op zondag afrekende met Ajax. De laatste keer dat de Eindhovenaren in deze fase van het seizoen de maximale score hadden, was in het seizoen 2018/19 onder Mark van Bommel. Destijds moest het de titel na een nek-aan-nekrace aan Ajax laten.

Na de interlandbreak wacht PSV op 21 oktober een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Daarna volgen duels met RC Lens (24 oktober, uit) en Ajax (29 oktober, thuis). Met elf punten uit acht duels is Sparta een respectabele middenmoter.

Sparta Rotterdam Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Punten PSV na acht speelrondes

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
34
29
4
1
111-21
+90
91
2
Feyenoord
34
26
6
2
92-26
+66
84
3
FC Twente
34
21
6
7
69-36
+33
69
4
AZ
34
19
8
7
70-39
+31
65
5
Ajax
34
15
11
8
74-61
+13
56
* Actueel tot en met 20 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.