Ibrahimovic beëindigt race om MLS-award met straatlengte achterstand

Reacties

Hij was goed voor dertig goals en bereikte met LA Galaxy de kwartfinale van de play-offs in de strijd om de Amerikaanse landstitel, maar Zlatan Ibrahimovic is niet uitgeroepen tot de waardevolste speler in de Major League Soccer. Die eer is te beurt gevallen aan Carlos Vela.

Ibrahimovic beëindigt race om MLS-award met straatlengte achterstand
© Pro Shots

De Mexicaanse aanvaller van Los Angeles FC werd met een ruime meerderheid van stemmen verkozen tot winnaar van de Landon Donovan MLS Most Valuable Player, zoals de prestigieuze individuele onderscheiding officieel heet. Vela kreeg 69 procent van de stemmen, uitgebracht door de media en de spelers en trainers in de Amerikaanse competitie.

In zijn tweede seizoen in de Major League was Vela goed voor een recordaantal van 34 doelpunten. Hij gaf bovendien nog 15 assists, waarmee hij dit seizoen betrokken was bij 49 treffers: ook een nieuw record. Vela, ooit gewogen en te licht bevonden bij Arsenal, is de eerste Mexicaan in de geschiedenis die verkozen tot is tot Speler van het Jaar.

Ibrahimovic, die wel werd opgenomen in het Team van het Jaar, was zowel vorig seizoen als dit seizoen genomineerd voor de prijs. Nu verliest hij de strijd tegen Vela, waar hij vorig seizoen Josef Martínez voorrang moest verlenen. Ibrahimovic ontving iets meer dan 14 procent van de stemmen; na hem finishten Martínez (bijna 7 procent) en Maxi Morález (ruim 4 procent).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wat Ibrahimovic zelf van de uitslag vindt, is nog niet bekend. In juli sprak hij denigrerend over zijn rivaal Vela, toen een verslaggever hem vroeg of hij zichzelf nog steeds als de beste speler in de Verenigde Staten ziet. 'Ja, ik ben met een voorsprong nog steeds de beste', was zijn antwoord. 'Hoe oud is Vela? 29? En hij speelt in de MLS in zijn beste jaren? Ik zat toen in Europa. Een wereld van verschil.'

De vraag of er een derde keer komt dat Ibrahimovic meedingt naar de onderscheiding lijkt op korte termijn te worden beantwoord. De spits beschikt over een aflopend contract en blijft mogelijk niet. Hij hintte recent naar een terugkeer in Spanje, maar maakte nog niet concreet waar zijn toekomst ligt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer LA Galaxy
Meer over LA Galaxy
Meer MLS
Meer over MLS
Meer Z. Ibrahimović
Meer over Z. Ibrahimović
Meer C. Vela
Meer over C. Vela
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.