Zlatan heeft er weer een optie bij: ambitieuze poging 'down under'

Reacties

Zlatan Ibrahimovic hoeft niet te klagen over interesse. Eerder was er al de flirt met Napoli, onlangs hintte de Zweed zelf naar een terugkeer in Spanje en nu mengt ook Perth Glory zich in de strijd. De Australische club hoopt de Zweedse spits vast te leggen als gastspeler.

Zlatan heeft er weer een optie bij: ambitieuze poging 'down under'
© Pro Shots

Ibrahimovic lijkt eind dit kalenderjaar te vertrekken bij LA Galaxy, aangezien hij zijn aflopende contract bij de MLS-club nog altijd niet heeft verlengd. Er werd daarop al volop gespeculeerd over een terugkeer in Europa, maar misschien ziet de 38-jarige aanvaller wel wat in een avontuur down under? Die hoop heeft de Australische kampioen Perth Glory.

Directeur Tony Pinata laat weten dat de club Ibrahimovic' zaakwaarnemer Mino Raiola heeft benaderd of de voormalig spits van Ajax, Juventus, Internazionale, Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain en Manchester United interesse heeft in een kortlopend contract dat hem slechts voor zes wedstrijden zou verbinden aan de club uit de A-League.

'We hebben gewoon eens gevraagd of hij belangstelling heeft, meer niet', zei Pignata donderdag tijdens een persconferentie. 'We weten dat zijn contract afloopt bij LA Galaxy en de transfermarkt in Europa gaat pas in januari open, dus is er de mogelijkheid dat hij vier, vijf of zes wedstrijden in de A-League speelt. We zouden wel gek zijn als we het niet proberen.'

Ola Toivonen denkt dat Zlatan Ibrahimovic wel interesse heeft in een Australisch avontuur.
© Pro Shots
Ola Toivonen denkt dat Zlatan Ibrahimovic wel interesse heeft in een Australisch avontuur.

Met Ola Toivonen speelt er al een landgenoot van Ibrahimovic in Australië. De voormalig speler van PSV denkt dat Perthy Glory nog best eens zou kunnen slagen in de ambitieuze poging. De 33-jarige aanvaller liet eerder namelijk al eens weten dat Zlatan nieuwsgierig was naar het leven down under, waar Toivonen voor Melbourne Victory speelt. 'Ik hoop dat Perth een big cheque book heeft.'

Het verhaal gaat dat Perth Glory de deal hoopt de financieren met behulp van sponsors. Pignata houdt zich vast aan het feit dat spelers als Alessandro Del Piero ook neerstreken in Australië. Trainer Tony Popovic ziet het al helemaal zitten. 'Hij zou wonderen kunnen verrichten voor de bekendheid van de A-League. Hij kan op zijn leeftijd nog overal mee, hij is een geweldige speler.'

Dat is meteen de reden dat meer clubs naar de hand dingen van Ibrahimovic. Napoli-trainer Carlo Ancelotti liet al doorschemeren hem met open armen te verwelkomen in de Serie A en ook Flamengo zou wel oren hebben naar zijn komst. Onlangs zorgde Zlatan zelf voor opschudding met een tweet waarin hij zinspeelde op een Spaans avontuur, al zou het ook om een stunt kunnen gaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.