Henry blaast trainerscarrière nieuw leven in met MLS-klus

Reacties

Montreal Impact heeft verrast door Thierry Henry als nieuwe trainer aan te stellen. Voor de Franse legende betekent het een herkansing na zijn mislukte avontuur bij AS Monaco.

Henry blaast trainerscarrière nieuw leven in met MLS-klus
© Pro Shots

Bij zijn oude club stond de 42-jarige Fransman voor het eerst op eigen benen als hoofdtrainer. Een succes werd de periode bij AS Monaco niet. Nadat Henry in oktober 2018 was aangesteld, werd hij drie maanden later al ontslagen. Hij won slechts vijf van de twintig wedstrijden met de Monegasken. Eerder was Henry al de assistent van Roberto Martínez bij de Belgische nationale ploeg.

Henry heeft nu voor twee jaar getekend in Montreal, met een optie voor nog één seizoen. Het voetbaljaar in de Major League Soccer is al ten einde. Montreal miste de play-offs door van de twaalf ploegen slechts negende te worden in de Eastern Conference. De Canadese club werd in Europa vooral bekend vanwege de aanwezigheid van Didier Drogba, die er vanaf midden 2015 tot eind 2016 speelde. Momenteel is Bojan Krkic er een van de blikvangers, samen met Bacary Sagna.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.