Leerdam kan zijn geluk niet op na cruciale rol in finale

Reacties

Kelvin Leerdam was er in 2017 al bij toen Seattle Sounders de finale om de MLS Cup verloor van Toronto FC, twee jaar later nam hij sportieve wraak. Hij speelde een belangrijke rol in de eindstrijd, tegen opnieuw Toronto.

Leerdam kan zijn geluk niet op na cruciale rol in finale
© Pro Shots
Seattle Sounders
Seattle Sounders
3 - 1
Toronto FC
Toronto FC

Seattle Sounders had het in eigen huis allesbehalve makkelijk met de ploeg uit Canada, maar na iets minder dan een uur werd de ban gebroken door Leerdam. Zijn schot werd weliswaar aangeraakt richting het doel, maar vooralsnog geeft de Major League Soccer de goal aan de Nederlandse rechtsback.

Na de 1-0 liep Seattle Sounders uit, door de 3-1 zege werd de tweede landstitel een feit. Leerdam werd op het veld aangeschoten door de Amerikaanse pers, die in een korte reactie aangaf hoe blij hij wel niet was. 'Dit is fantastisch, ik heb me nog nooit zo geweldig gevoeld, behalve toen mijn kinderen werden geboren.' Voor Leerdam was het zijn tweede hoofdprijs in zijn carrìere, na de winst van de KNVB-beker met Vitesse in 2017.

Nicolás Lodeiro, een andere speler met een verleden in de Eredivisie, maakte na de wedstrijd nog maar eens duidelijk dat de bijdrage van Leerdam zeer welkom was. 'Deze goal was heel belangrijk, want daardoor moest Toronto komen. Ze voelden zich heel goed bij een 0-0 stand, maar er ontstond meer ruimte voor ons na de goal. Ik wil de fans bedanken voor hun geweldige steun tijdens deze finale.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Seattle Sounders
Meer over Seattle Sounders
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.